K tomuto pokrmu nelze podávat nic jiného než knedlíky, nejlépe houskové i bramborové.
Stanislava Stárková, České Budějovice
Ingredience
- Maso:
- 800 g vepřového bůčku bez kosti
- podle potřeby sůl a pepř
- podle chuti kořenicí směs na pečená masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 ml vody
- Zelí:
- 500 g nakládaného zelí
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce hnědého cukru
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme, opepříme, posypeme kořenicí směsí, potřeme prolisovaným česnekem, přidáme na kousky pokrájenou cibuli a promícháme. Vše vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlévání při 200 ºC, dokud není maso měkké a křupavé.
-
Zelí podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na oleji, zaprášíme moukou a vzniklou jíšku vmícháme k dušenému zelí. Dle chuti pak osladíme a dosolíme.
-
Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem.