Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 954 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 93 g
Tuky 43 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejpíš vás překvapí, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu nebo telecímu masu.

Suroviny

celer 2 ks
menší
vývar hovězí 850 ml
nebo zeleninový, zchladlý
sůl
pepř

Postup

1

2 menší celery důkladně oškrábejte, opláchněte a jeden z nich nakrájejte na drobné kousky, druhý ponechte v celku. Kousky opečte na 40 g másla dorůžova a za stálého míchání zasypte 2 lžícemi hladké mouky.

2

Pak vše zalijte 850 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru a přidejte celý celer. Vařte, až celer změkne. Pak ho propasírujte nebo rozmixujte a vraťte zpět do hrnce.

3

Omáčku osolte a opepřete; pokud je příliš řídká, zahustěte ji trochou hladké mouky smíchané s máslem. Důkladně povařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč