Reklama
Vepřové plátky na hořčici s houbami
Fotogalerie:

Vepřové plátky na hořčici s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pravé hřiby jsou samozřejmě nejlepší, mám v lese své místo, kam na ně chodím.

Eva Lamačová, Brno

Ingredience

  • 4 vepřové plátky
  • trocha soli a čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 250 g hub
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny
  • podle potřeby olej
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Plátky masa lehce naklepeme, jemně osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Takto necháme chvíli odležet.

  2. krok2

    2. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu a plátky masa a prudce je opečeme. Přisypeme houby, osolíme, opepříme a přidáme lžičku mleté papriky.

  3. krok3

    3. Podlijeme 500 ml vody, přiklopíme pokličkou a takto dusíme asi 30 minut, dokud maso i houby nezměknou. V trošce studené vody rozmícháme lžíci hladké mouky a omáčku zahustíme. Důkladně promícháme a necháme asi 15 minut provařit. Takto připravené vepřové plátky podáváme s dušenou rýží.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelňáky

Zelňáky

Bochánky v troubě posypu ještě kmínem nebo mákem. Jana Niemcová, Třinec
Škola vaření /29.12.10
Kynutá buchta s tvarohem a borůvkami

Kynutá buchta s tvarohem a borůvkami

Připraveno podle receptu

Aleny Šmídové z Břeclavi

Škola vaření /08.01.18
Rozinkové placičky s medem

Rozinkové placičky s medem

Léty prověřená klasika, jsou opravdu moc dobré.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Škola vaření /29.09.16
Smažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Do bramborové kaše přidej trochu kmínu.

Jana Voláková, Ostrava

Škola vaření /21.08.17
Chlebové bochánky II

Chlebové bochánky II

Moje babička pekla vynikající domácí chleba. To se mi už jako malé moc líbilo ...
Škola vaření /01.12.08
Masový koláč se sýrem  a bylinkami

Masový koláč se sýrem a bylinkami

Suroviny můžeš nahradit tím, co máš doma.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /04.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu