Reklama
Vepřové ocásky na medu
Fotogalerie:

Vepřové ocásky na medu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podlijeme a pečeme hezky pomalu, aby vznikla hustá šťávička.

Monika Kubaříková, Kolín

Ingredience

  • 2 palice česneku
  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička mleté papriky
  • trocha soli a pepře
  • 1 kg vepřových ocásků
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do misky prolisujeme 4 stroužky česneku, přidáme šťávu z pomeranče, med, mletou papriku, sůl, pepř a najemno nastrouhaný zázvor. Pořádně promícháme.

  2. krok2

    Vepřové ocásky omyjeme, vložíme do pekáče a ze všech stran potřeme marinádou, zbytek marinády vylijeme na maso. Přikryjeme potravinářskou fólií, dobře utěsníme a necháme přes noc odležet v lednici.

  3. krok3

    Druhý den sundáme fólii, maso otočíme a znovu ze všech stran potřeme marinádou. Kolem masa rozložíme nahrubo nakrájenou cibuli.

  4. Palici česneku napříč rozřízneme a přidáme do pekáče. Podlijeme vodou nebo vývarem, pekáč přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme přikryté hodinu při 190 °C. Pak odkryjeme a pečeme dalších 40 minut dozlatova.

  5. Po upečení vyndáme upečené stroužky česneku ze slupky a rozmačkáme do šťávy. Maso naporcujeme a podáváme se šťouchanými bramborami přelité šťávou.

Tip redakce

Ocásků se neboj, je na nich krátké šťavnaté maso, které je velmi chutné a navíc poměrně levné.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Rudolf Sekanina, České Budějovice
Škola vaření /08.01.18
Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...

Škola vaření /22.03.17
Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Máme rádi zapékané toasty – teplé, křupavé a lahodné.
Květa Krůtová, Praha
Škola vaření /05.11.12
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /24.09.19
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama