Reklama
Reklama
Vepřové na cibuli se špenátem
Fotogalerie:

Vepřové na cibuli se špenátem

Veronika a Martin Kasíkovi
Veronika a Martin Kasíkovi
Praha 6

Česká poctivá kuchyně, tu máme všichni rádi.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • Pečeně :
  • 700 g vepřová krkovice
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • sůl, pepř, drcený kmín
  • Bramborové knedlíky :
  • 500 g brambory
  • 300 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sůl
  • Špenát :
  • 1 špenátový protlak
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na knedlíky uvaříme celé brambory, vaří se asi 45 minut, a necháme zchladnout. Vepřovou krkovici nakrájíme asi na 5cm kostky, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na plátky, dáme do pekáče a na to rozložíme kousky masa. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi hodinu.
  2. Uvařené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a vejce. Propracujeme v těsto a mokrýma rukama z něj vytvarujeme asi 5cm velké knedlíčky, které dáme vařit do vroucí vody na 20-25 minut. Mražený protlak nakrájíme na menší kusy aby se nám rychleji rozpustil.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, na ni dáme špenát a 5 lžic vody. Mícháme a čekáme dokud se nerozpustí v hmotu. Poté přidáme mléko, sůl, pepř a najemno nastrouhaný česnek. Nakonec přidáme rozmíchané vejce a ještě pár minut povaříme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí extra placičky

Kuřecí extra placičky

Místo kaše dej jen chléb a zeleninu. Martina Slámová, Karviná
Škola vaření /09.09.12
Velikonoční minivdolečky

Velikonoční minivdolečky

Byla by škoda dělat je jen o Velikonocích.

Jarmila Pekárková, Vimperk

Škola vaření /25.03.15
Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Moje babička Eva výborně pekla. Na její moučníky vzpomínáme dodnes.
Lenka ...
Škola vaření /19.10.10
Domácí chleba

Domácí chleba

A ta vůně, když se zrovna upeče!
Zdeňka Bryxíová, Ostrava-Poruba
Škola vaření /04.08.11
Voňavé balíčky

Voňavé balíčky

Potěší návštěvu

Upečeno podle receptu Martiny Nové z Kladna

Škola vaření /26.02.18
Voňavá rajská s rýží

Voňavá rajská s rýží

Bez dobré polévky se u nás nedělní oběd neobejde.

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /28.12.16
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama