Reklama
Vepřové na cibuli se špenátem
Fotogalerie:

Vepřové na cibuli se špenátem

Veronika a Martin Kasíkovi
Veronika a Martin Kasíkovi
Praha 6

Česká poctivá kuchyně, tu máme všichni rádi.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • Pečeně :
  • 700 g vepřová krkovice
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • sůl, pepř, drcený kmín
  • Bramborové knedlíky :
  • 500 g brambory
  • 300 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sůl
  • Špenát :
  • 1 špenátový protlak
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na knedlíky uvaříme celé brambory, vaří se asi 45 minut, a necháme zchladnout. Vepřovou krkovici nakrájíme asi na 5cm kostky, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na plátky, dáme do pekáče a na to rozložíme kousky masa. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi hodinu.
  2. Uvařené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a vejce. Propracujeme v těsto a mokrýma rukama z něj vytvarujeme asi 5cm velké knedlíčky, které dáme vařit do vroucí vody na 20-25 minut. Mražený protlak nakrájíme na menší kusy aby se nám rychleji rozpustil.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, na ni dáme špenát a 5 lžic vody. Mícháme a čekáme dokud se nerozpustí v hmotu. Poté přidáme mléko, sůl, pepř a najemno nastrouhaný česnek. Nakonec přidáme rozmíchané vejce a ještě pár minut povaříme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezinkový med

Bezinkový med

Je výborným lékem na kašel a nachlazení. Olga Burešová, Byšice
Škola vaření /08.09.10
Mandlová sekačka

Mandlová sekačka

Zkusila jsem ji poprvé a byla moc dobrá.

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /25.06.16
Bochníčková bramboračka

Bochníčková bramboračka

Apolena Hovorková, Jičín

Škola vaření /28.06.18
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
Bramborový závin

Bramborový závin

Možná vypadá příprava rolády dost složitě, ale díky fólii je to velmi snadné.

...
Škola vaření /14.04.17
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Často přemýšlím, jakou sladkou dobrotu upeču jako moučník své rodině. Vím, že ...
Škola vaření /22.12.08
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama