Reklama
Vepřové na cibuli se špenátem
Fotogalerie:

Vepřové na cibuli se špenátem

Veronika a Martin Kasíkovi
Veronika a Martin Kasíkovi
Praha 6

Česká poctivá kuchyně, tu máme všichni rádi.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • Pečeně :
  • 700 g vepřová krkovice
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • sůl, pepř, drcený kmín
  • Bramborové knedlíky :
  • 500 g brambory
  • 300 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sůl
  • Špenát :
  • 1 špenátový protlak
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na knedlíky uvaříme celé brambory, vaří se asi 45 minut, a necháme zchladnout. Vepřovou krkovici nakrájíme asi na 5cm kostky, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na plátky, dáme do pekáče a na to rozložíme kousky masa. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi hodinu.
  2. Uvařené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a vejce. Propracujeme v těsto a mokrýma rukama z něj vytvarujeme asi 5cm velké knedlíčky, které dáme vařit do vroucí vody na 20-25 minut. Mražený protlak nakrájíme na menší kusy aby se nám rychleji rozpustil.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, na ni dáme špenát a 5 lžic vody. Mícháme a čekáme dokud se nerozpustí v hmotu. Poté přidáme mléko, sůl, pepř a najemno nastrouhaný česnek. Nakonec přidáme rozmíchané vejce a ještě pár minut povaříme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zadělávaná slepice

Zadělávaná slepice

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /01.03.19
Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Zatím v kuchyni moc nepobývám, spíš se jen zajdu podívat, co maminka nebo babička ...
Škola vaření /20.04.12
Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Kdo má rád fazole, pochutná si.

Radana Valoušková, Karolinka

Škola vaření /06.11.12
Uzenářská  směs

Uzenářská směs

Pořádné jídlo, které zaručeně zažene hlad.

Rudolf Kračmar, Praha

Škola vaření /26.01.17
Staročeský houbovec

Staročeský houbovec

Tento zajímavý recept pochází z Podkrkonoší.
Inka Lacinová, Praha

Škola vaření /16.12.15
Kynuté koláče s letním ovocem

Kynuté koláče s letním ovocem

Návrat do dětství

Podle receptu Marie Halušové z Ústí nad Labem

Škola vaření /02.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu