Česká poctivá kuchyně, tu máme všichni rádi.
Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Ingredience
- Pečeně :
- 700 g vepřová krkovice
- 2 cibule
- 3 stroužky česnek
- sůl, pepř, drcený kmín
- Bramborové knedlíky :
- 500 g brambory
- 300 g hrubá mouka
- 2 vejce
- 1 lžíce sůl
- Špenát :
- 1 špenátový protlak
- 1 cibule
- 4 stroužky česnek
- 1 vejce
- 100 ml mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na knedlíky uvaříme celé brambory, vaří se asi 45 minut, a necháme zchladnout. Vepřovou krkovici nakrájíme asi na 5cm kostky, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na plátky, dáme do pekáče a na to rozložíme kousky masa. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi hodinu.
-
Uvařené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a vejce. Propracujeme v těsto a mokrýma rukama z něj vytvarujeme asi 5cm velké knedlíčky, které dáme vařit do vroucí vody na 20-25 minut. Mražený protlak nakrájíme na menší kusy aby se nám rychleji rozpustil.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, na ni dáme špenát a 5 lžic vody. Mícháme a čekáme dokud se nerozpustí v hmotu. Poté přidáme mléko, sůl, pepř a najemno nastrouhaný česnek. Nakonec přidáme rozmíchané vejce a ještě pár minut povaříme.