Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí na česneku se špenátem

Hovězí na česneku se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí na česneku se špenátem

4.1/5 Počet hodnocení: 51
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2619 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 74 g
Tuky 141 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přestože nemá špenát ze školní jídelny nejlepší pověst, podle receptu michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka jej uděláte tak, že se hovězí na česneku se špenátem stane vaším nejoblíbenějším pokrmem!

 

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 6 stroužků
vývar hovězí 400 ml
Na špenát
čerstvý
sůl
pepř
čerstvě mletý
špek 100 g
vejce 1 ks

Postup

1

Špenát zbavte stonků, omyjte ho, nakrájejte na širší nudličky a na 15 minut namočte do ledové vody. Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte s utřeným česnekem.

3

V širokém hrnci vhodném do trouby rozškvařte na sádle kostičky slaniny, přisypte na kolečka nakrájenou cibuli a opékejte ji doměkka; trvá to asi 3 minuty.

4

Přidejte maso a opečte ho ze všech stran (maso se nesmí dusit, pokud máte malý hrnec, opečte ho ve dvou várkách).

5

Maso podlijte vývarem či vodou, přiklopte a pečte 1 hodinu. Občas promíchejte, případně přilijte vývar či vodu. Hotové maso dochuťte solí a pepřem.

6

Špenát spařte vroucí vodou a hned zchlaďte ledovou (zachová si barvu).

7

Na kostičky pokrájený špek rozpusťte na středním plameni v hrnci. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a společně nechte zezlátnout.

8

Nakonec přidejte vyždímaný špenát a duste ho pod pokličkou doměkka 15 – 20 minut, pak stáhněte z ohně.

9

Vejce prošlehejte v misce a vmíchejte do horkého špenátu (nesmějí se srazit, špenát mají jen zahustit). Osolte a opepřete.

10

Hovězí a špenát podávejte společně, třeba s bramborovým knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

12.03.2023 21:31
Výborné, jen jsem v troubě nechala o 45 minut déle kvůli tuhosti masa, ale po prodloužení doby v troubě bylo už masíčko krásně měkké.

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč