Na tomto receptu si pochutnají ti, co mají rádi houby. Tento recept není moc dietní, ale chuť jídla je vyjímečná.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Ingredience
- 1 kg vepřové maso - nejlepší je kotleta
- 1 smetana ke šlehání
- 500 g lesní hřiby
- hořčice
- máslo
- grilovací koření
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na pánvi osmažíme cibulku do růžova. Na osmaženou cibuli vložíme naklepané kotlety, okořeněné a potřené hořčicí. Nezapomeneme naříznout okraje, aby se maso při úpravě nekroutilo. Necháme zatáhnout a poté vložíme do trouby, pečeme 90 minut při 200 °C.
-
V druhé pánvičce rozpustíme trošku másla a na něj vložíme hříbky, které chvíli dusíme. Pak vlijeme smetanu ke šlehání a lehce provaříme. Místo hříbků můžeme použít i žampiony.
-
Upečené voňavé kotlety přelijeme hříbky se smetanou.
Podáváme s bramborem, ale i knedlíkem. Jedná se o nezapomenutelnou chuť.