Reklama
Vepřové maso na hříbkách
Fotogalerie:

Vepřové maso na hříbkách

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek

Na tomto receptu si pochutnají ti, co mají rádi houby. Tento recept není moc dietní, ale chuť jídla je vyjímečná.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 kg vepřové maso - nejlepší je kotleta
  • 1 smetana ke šlehání
  • 500 g lesní hřiby
  • hořčice
  • máslo
  • grilovací koření
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi osmažíme cibulku do růžova. Na osmaženou cibuli vložíme naklepané kotlety, okořeněné a potřené hořčicí. Nezapomeneme naříznout okraje, aby se maso při úpravě nekroutilo. Necháme zatáhnout a poté vložíme do trouby, pečeme 90 minut při 200 °C.

  2. V druhé pánvičce rozpustíme trošku másla a na něj vložíme hříbky, které chvíli dusíme. Pak vlijeme smetanu ke šlehání a lehce provaříme. Místo hříbků můžeme použít i žampiony.

  3. Upečené voňavé kotlety přelijeme hříbky se smetanou. 

    Podáváme s bramborem, ale i knedlíkem. Jedná se o nezapomenutelnou chuť.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Pikantní a navíc velmi zdravé. Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /13.10.11
Fazolačka

Fazolačka

Voní po uzeném

Magda Lacková, Klatovy

Škola vaření /26.01.18
Houbový kuba

Houbový kuba

Oblíbená klasika.

Jana Králíková, Most

Škola vaření /12.11.17
Koláče s tvarohem a povidly

Koláče s tvarohem a povidly

Bez práce nejsou koláče.

Saša (9 let) a Terezka (3 roky) Purovy, Úsov

Škola vaření /28.05.15
Zapékané smetanové makarony

Zapékané smetanové makarony

Moje babička si nikdy neoblíbila klasickou českou kuchyni. Když přijdeme na návštěvu, ...
Škola vaření /05.06.13
Bramborový nákyp s dýní

Bramborový nákyp s dýní

Asi nejlepší je žlutá dýně hokaido.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /31.08.16
 

Nejnovější

Cuketové placičky s chilli

Cuketové placičky s chilli

Jana Kovářová, Ústí nad Labem
Za pár korun /19.11.18
Rajčatový tataráček

Rajčatový tataráček

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /19.11.18
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /19.11.18
Trnkové víno

Trnkové víno

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /19.11.18
Mexické grilované plněné papriky

Mexické grilované plněné papriky

Podle receptu

Dity Horákové z Plzně

Všehochuť /19.11.18
Sladké oříšky tety Marušky

Sladké oříšky tety Marušky

Andrea Janáková, Polička

Sladký život /19.11.18
Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...

Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama