Reklama
Vepřové maso na hříbkách
Fotogalerie:

Vepřové maso na hříbkách

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek

Na tomto receptu si pochutnají ti, co mají rádi houby. Tento recept není moc dietní, ale chuť jídla je vyjímečná.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 kg vepřové maso - nejlepší je kotleta
  • 1 smetana ke šlehání
  • 500 g lesní hřiby
  • hořčice
  • máslo
  • grilovací koření
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi osmažíme cibulku do růžova. Na osmaženou cibuli vložíme naklepané kotlety, okořeněné a potřené hořčicí. Nezapomeneme naříznout okraje, aby se maso při úpravě nekroutilo. Necháme zatáhnout a poté vložíme do trouby, pečeme 90 minut při 200 °C.

  2. V druhé pánvičce rozpustíme trošku másla a na něj vložíme hříbky, které chvíli dusíme. Pak vlijeme smetanu ke šlehání a lehce provaříme. Místo hříbků můžeme použít i žampiony.

  3. Upečené voňavé kotlety přelijeme hříbky se smetanou. 

    Podáváme s bramborem, ale i knedlíkem. Jedná se o nezapomenutelnou chuť.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenát z kopřiv

Špenát z kopřiv

Nejlepší je k pečenému jehněčímu masu.  Rudolf Stehlík, Kopřivnice
Škola vaření /10.03.17
Kapr načerno  s karlovarským knedlíkem

Kapr načerno s karlovarským knedlíkem

O Vánocích si na něm pochutnáváme právě takhle.

Lucie Dolejší, Kroměříž

...
Škola vaření /30.11.16
Pečená jablka

Pečená jablka

Když máte chuť na něco dobrého a zdravého...
Škola vaření /03.06.12
Lívance z cizrny a kyselého zelí

Lívance z cizrny a kyselého zelí

Cizrna je opomíjená, což je škoda, ochutnej a uvidíš.

Karel Marek, Zlín

Škola vaření /15.09.16
Mandlová sekačka

Mandlová sekačka

Zkusila jsem ji poprvé a byla moc dobrá.

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /25.06.16
Hruškovo-makový koláč s drobenkou

Hruškovo-makový koláč s drobenkou

Podle receptu

Marty Holé z Kunratic

Škola vaření /28.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu