Vepřo knedlo zelo skoro bez práce. Většinu práce za vás udělá trouba. Vepřová pečeně se zelím je ideální pro nedělní oběd, kdy potřebujete víc času na přípravu polévky nebo složitého dezertu. Recept na pečené vepřové vám uvolní ruce a vy se můžete věnovat něčemu jinému.
Suroviny
Postup
Cibuli rozložte do vymaštěného pekáčku.
Jednu třetinu zelí dejte na cibulku, přihoďte bobkový list, kmín a pocukrujte asi lžící cukru (pokud máte zelí raději sladší, dejte cukru více).
Vložte osolené maso a zakryjte je zbylým zelím. Opět pokmínujte a pocukrujte a zakryjte pokličkou či alobalem. (Pokud čas dovolí, nechte maso doležet, aby v kyselém zelí zkřehlo.)
V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečte asi hodinu.
Když je maso hotové, odhrňte z něj zelí a dejte na chvíli pod gril, aby se udělala na pečeni křupavá kůrčička.