Reklama
Vepřová srdce na smetaně
Fotogalerie:

Vepřová srdce na smetaně

Alena Klírová
Alena Klírová
Mýto

Místo srdce lze použít vepřové plíce.

Alena Klírová, Mýto

Ingredience

  • 2 ks vepřové srdce
  • máslo
  • 1 větší cibule
  • citrón
  • hladká mouka
  • cukr
  • sůl
  • 5 kuliček celé nové koření
  • 10 kuliček celý černý pepř
  • 4 listy bobkový list
  • tymián
  • plnotučná hořčice
  • ocet
  • vývar ze srdcí
  • 1 kelímek šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Srdce opláchneme pod studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme 2 bobkové listy a menší část cibule. Vaříme doměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme je na tenké nudličky.
  2. Do čistého hrnce dáme máslo, na kterém slabě osmahneme nakrájenou cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření a špetku tymiánu. Takto připravený základ po krátkém osmažení zaprášíme hladkou moukou, opražíme dorůžova a zalijeme prochladlým vývarem ze srdcí.

  3. Do omáčky přidáme hořčici, cukr, na plátky nakrájený omytý citrón, dle chuti ocet a sůl. Omáčku necháme zvolna vařit, až nám hodně zhoustne a propasírujeme ji přes sítko. Přidáme šlehačku, chviličku povaříme, přidáme na nudličky nakrájená srdce a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Okurková omáčka s párky

Okurková omáčka s párky

Okurkovou omáčku si postupně oblíbila celá rodina, i když zpočátku byla její ...
Škola vaření /14.09.10
Kynuté koláče s letním ovocem

Kynuté koláče s letním ovocem

Návrat do dětství

Podle receptu Marie Halušové z Ústí nad Labem

Škola vaření /02.06.18
Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je ...

Škola vaření /06.03.12
Srdíčka pro maminku

Srdíčka pro maminku

Nezapomeň – druhá neděle v květnu patří všem maminkám.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /29.05.16
Sterilovaný okurkový mix

Sterilovaný okurkový mix

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /05.08.18
Sirňačka

Sirňačka

Je to starý a poměrně neznámý recept.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /25.02.14
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama