Reklama
Vepřová srdce na smetaně
Fotogalerie:

Vepřová srdce na smetaně

Alena Klírová
Alena Klírová
Mýto

Místo srdce lze použít vepřové plíce.

Alena Klírová, Mýto

Ingredience

  • 2 ks vepřové srdce
  • máslo
  • 1 větší cibule
  • citrón
  • hladká mouka
  • cukr
  • sůl
  • 5 kuliček celé nové koření
  • 10 kuliček celý černý pepř
  • 4 listy bobkový list
  • tymián
  • plnotučná hořčice
  • ocet
  • vývar ze srdcí
  • 1 kelímek šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Srdce opláchneme pod studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme 2 bobkové listy a menší část cibule. Vaříme doměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme je na tenké nudličky.
  2. Do čistého hrnce dáme máslo, na kterém slabě osmahneme nakrájenou cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření a špetku tymiánu. Takto připravený základ po krátkém osmažení zaprášíme hladkou moukou, opražíme dorůžova a zalijeme prochladlým vývarem ze srdcí.

  3. Do omáčky přidáme hořčici, cukr, na plátky nakrájený omytý citrón, dle chuti ocet a sůl. Omáčku necháme zvolna vařit, až nám hodně zhoustne a propasírujeme ji přes sítko. Přidáme šlehačku, chviličku povaříme, přidáme na nudličky nakrájená srdce a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slejšky

Slejšky

Jídlo, které mi vždycky připomene dětství. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Škola vaření /14.09.16
Zaječí závitek na smetaně

Zaječí závitek na smetaně

Tuto delikatesu nikdo neodmítne, je vynikající.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /23.11.16
Krůtí roláda s petrželkovými brambory

Krůtí roláda s petrželkovými brambory

Podle receptu

Mileny Malé z Pardubic

Škola vaření /06.03.18
Kynuté jahodové koláče

Kynuté jahodové koláče

Milovníci kyselejší chuti mohou k jahodám přidat lžíci podušené rebarbory.

Jitka ...

Škola vaření /11.05.17
Zadělávané dršťky

Zadělávané dršťky

Kdo neokusil, neuvěří, jaká je to mňamka.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.05.16
Bramborový závin

Bramborový závin

Velice jednoduchý, levný a opravdu dobrý moučník s příchutí jablek ...
Škola vaření /13.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu