Reklama
Vepřová pečeně s cuketou
Fotogalerie:

Vepřová pečeně s cuketou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Karla Horáka z Prahy

Ingredience

  • 1 kg vepřové pečeně
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 2–3 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 200 g cukety
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce oloupaných dýňových semínek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso vykostíme, podélně nařízneme asi 1 cm a odkrajujeme (jako když rozbalujeme šneka) pořád stejně silnou vrstvu masa, až nám vznikne dlouhý plát.

  2. Přepůlíme ho, každý plát lehce naklepeme, posypeme solí, pepřem, jemně nastrouhaným česnekem, hrubě nastrouhanou cibulí s cuketou a rozemnutým tymiánem. Stočíme dvě rolády a ovážeme je nití nebo zajistíme masovými jehlami.

  3. Opečeme je na pánvi vytřené olejem ze všech stran, přendáme do pekáčku, nepatrně podlijeme, posypeme semínky a zvolna upečeme. Necháme vychladnout.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampiony plněné hovězím

Žampiony plněné hovězím

Výborné jsou s bramborovou kaší. Kateřina Svitáková, Příbram
Škola vaření /22.02.16
Kulajda

Kulajda

Co rodina, to jiná verze této jihočeské polévky.

Alena Vytisková, Přelouč

Škola vaření /24.10.17
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Jelítka po staročesku

Jelítka po staročesku

Blanka Rašková, Praha

Škola vaření /15.02.18
Houskové kulaté knedlíky

Houskové kulaté knedlíky

Tenhle báječný recept mám od babičky.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /27.04.15
Pečená jablka

Pečená jablka

Když máte chuť na něco dobrého a zdravého...
Škola vaření /03.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu