Reklama
Vepřová játra
Fotogalerie:

Vepřová játra

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zůstanou krásně šťavnatá, skvěle se doplňují s ostatními ingrediencemi.

Jindřich Kalousek, Kadaň

Ingredience

  • 500 g vepřových jater
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší jablko
  • trocha oleje
  • trocha soli a pepře
  • 3 snítky čerstvé majoránky nebo 1 lžička sušené
  • 150 ml bílého vína
  • 150 ml sladké smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Játra očistíme, omyjeme, případně odblaníme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, jablko také oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme trochu oleje a játra z každé strany přibližně 2–3 minuty opečeme. Pozor, osolíme je a opepříme až po otočení! Pak játra z pánve vyndáme a do výpeku přidáme cibuli, česnek i jablko a společně krátce restujeme. Přidáme majoránku, podlijeme bílým vínem a povaříme ještě přibližně 5 minut. Podle potřeby můžeme dosolit.

  3. krok3

    Nakonec přilijeme smetanu. Vrátíme játra do pánve a ještě krátce prohřejeme. Játra rozdělíme na talíře a přelijeme jablečnou směsí. Podáváme s bílým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Pomazánky všeho druhu mám moc ráda, ty masové zvlášť. Hotových paštik je na trhu ...
Škola vaření /22.01.09
Houbový guláš

Houbový guláš

Je to vlastně bramborový guláš, ale s houbami chutná výborně.
Libuše Staňková, ...
Škola vaření /02.09.08
Fleky s uzeným

Fleky s uzeným

Jednoduchý, rychlý a vydatný oběd.
Otto Plášek, Brno
Škola vaření /25.08.10
Houbovo-slaninové knedlíky

Houbovo-slaninové knedlíky

Houby máme doma rádi na všechny možné způsoby.

Eva Salajková, Kutná Hora

Škola vaření /27.04.15
Zajíc nadivoko

Zajíc nadivoko

Pokud máme staršího zajíce, měl by být naložený v mořidle 4–6 dní.

Tomáš ...

Škola vaření /20.01.17
Španělské ptáčky z kuřecího masa

Španělské ptáčky z kuřecího masa

Sladkokyselá náplň spolu s oli­vami a kapary vykouzlí zajíma­vou chuť. Máme...
Škola vaření /09.03.09
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama