Reklama
Vepřová játra
Fotogalerie:

Vepřová játra

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zůstanou krásně šťavnatá, skvěle se doplňují s ostatními ingrediencemi.

Jindřich Kalousek, Kadaň

Ingredience

  • 500 g vepřových jater
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší jablko
  • trocha oleje
  • trocha soli a pepře
  • 3 snítky čerstvé majoránky nebo 1 lžička sušené
  • 150 ml bílého vína
  • 150 ml sladké smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Játra očistíme, omyjeme, případně odblaníme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, jablko také oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme trochu oleje a játra z každé strany přibližně 2–3 minuty opečeme. Pozor, osolíme je a opepříme až po otočení! Pak játra z pánve vyndáme a do výpeku přidáme cibuli, česnek i jablko a společně krátce restujeme. Přidáme majoránku, podlijeme bílým vínem a povaříme ještě přibližně 5 minut. Podle potřeby můžeme dosolit.

  3. krok3

    Nakonec přilijeme smetanu. Vrátíme játra do pánve a ještě krátce prohřejeme. Játra rozdělíme na talíře a přelijeme jablečnou směsí. Podáváme s bílým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové plátky na hořčici s houbami

Vepřové plátky na hořčici s houbami

Pravé hřiby jsou samozřejmě nejlepší, mám v lese své místo, kam na ně chodím. Eva ...
Škola vaření /11.09.16
Pomazánka z vepřového bůčku

Pomazánka z vepřového bůčku

Silnější polovičce chutná hlavně k pivečku.

Jana Dlasková, Hodonín

Škola vaření /15.03.17
Malinový rosol

Malinový rosol

Používáme ho na vafle, palačinky i do zmrzlinových pohárů.

Anna Šmejkalová, Hodonín

...
Škola vaření /25.08.16
Troubový guláš

Troubový guláš

Při pečení neotevírej, nemíchej a nekoukej.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Škola vaření /29.12.10
Závin z bramborového těsta s masem

Závin z bramborového těsta s masem

Je výborný s kysaným zelím nebo se špenátem.

Markéta Mikulová, Jihlava

Škola vaření /30.03.16
Vepřová srdce na smetaně

Vepřová srdce na smetaně

Místo srdce lze použít vepřové plíce.

Alena Klírová, Mýto

Škola vaření /15.07.13
 

Nejnovější

Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...
Škola vaření /22.10.17
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
Roláda z vepřové kýty na víně

Roláda z vepřové kýty na víně

Vždy jsem se rolády bála, ale není to nic složitého.

Hana Kocourková, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Minutková kachní prsa

Minutková kachní prsa

Brusinkovo-rybízový dip připravíš smícháním stejného dílu brusinkového džemu ...

Všehochuť /21.10.17
Luciferské roštěnky

Luciferské roštěnky

Pikantní křehké masíčko si získá každý jazýček.

Zdeňka Vítová, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /20.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama