Reklama
Vepřová játra
Fotogalerie:

Vepřová játra

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zůstanou krásně šťavnatá, skvěle se doplňují s ostatními ingrediencemi.

Jindřich Kalousek, Kadaň

Ingredience

  • 500 g vepřových jater
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší jablko
  • trocha oleje
  • trocha soli a pepře
  • 3 snítky čerstvé majoránky nebo 1 lžička sušené
  • 150 ml bílého vína
  • 150 ml sladké smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Játra očistíme, omyjeme, případně odblaníme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, jablko také oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme trochu oleje a játra z každé strany přibližně 2–3 minuty opečeme. Pozor, osolíme je a opepříme až po otočení! Pak játra z pánve vyndáme a do výpeku přidáme cibuli, česnek i jablko a společně krátce restujeme. Přidáme majoránku, podlijeme bílým vínem a povaříme ještě přibližně 5 minut. Podle potřeby můžeme dosolit.

  3. krok3

    Nakonec přilijeme smetanu. Vrátíme játra do pánve a ještě krátce prohřejeme. Játra rozdělíme na talíře a přelijeme jablečnou směsí. Podáváme s bílým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Malinový rosol

Malinový rosol

Používáme ho na vafle, palačinky i do zmrzlinových pohárů. Anna Šmejkalová, Hodonín...
Škola vaření /25.08.16
Papriky po čínsku

Papriky po čínsku

Podávají se s rýží, přelité omáčkou.

Petr Navrátil, Teplice

Škola vaření /04.11.16
Slejšky

Slejšky

Jídlo, které mi vždycky připomene dětství.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /14.09.16
Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Když udělám bavorské vdolky, jen se po nich zapráší.
Lenka Kiesewetterová, Čekyně
...
Škola vaření /21.03.12
Drobení do polévky

Drobení do polévky

Moje babička zavářce říkala strouhání.
Dalila Mochalová, Liberec
Škola vaření /09.04.09
Česnekové brambory

Česnekové brambory

K večeři nemusí být jen jídla z masa. Toto je dobré při virózách.
Jana Remková, ...
Škola vaření /14.02.11
 

Nejnovější

Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá. Anna Šušláková, Most
Škola vaření /28.02.17
Muffiny s nivou

Muffiny s nivou

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vlaďka Suková, Kolín

Škola vaření /28.02.17
Německé spekulatius

Německé spekulatius

Právě díky koření jsou tak dobré.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Všehochuť /28.02.17
Francouzský koláč s pórkem

Francouzský koláč s pórkem

Je dobrý jak teplý, tak studený.

Kristýna Hrabětová, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /28.02.17
Holandský sýrový koláč

Holandský sýrový koláč

Rychlá večeře nebo pohoštění.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /28.02.17
Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct.

Dominika Caisová, Zlín

Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama