Reklama
Vepřenky s medvědím česnekem
Fotogalerie:

Vepřenky s medvědím česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 700 g nahrubo mletého vepřového masa
  • 1 lžička solamylu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička polohrubé mouky
  • podle chuti a potřeby pepř, drcený kmín a sůl
  • 2 hrsti nasekaného medvědího česneku
  • 1 lžíce sádla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. K mletému masu přidáme solamyl, hladkou mouku, vejce a špetku drceného kmínu. Podle chuti opepříme a osolíme a směs rukama důkladně promícháme. Nakonec přidáme polovinu nasekaného medvědího česneku.

  2. Rukou namočenou ve studené vodě utvoříme vyšší oválné placičky.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a placičky opečeme z každé strany tak, aby se zatáhly, ale nezčervenaly. Poté je podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby byly z jedné třetiny ponořené.

  4. Pánev přikryjeme poklicí a vepřenky 30 minut dusíme. Pak je vyjmeme z pánve a necháme vyvařit všechnu tekutinu, až na dně pánve začne hnědnout vypečená šťáva.

  5. To je čas, kdy přidáme polohrubou mouku a za stálého míchání přilijeme asi 100 ml vody nebo vývaru a necháme provařit. Získáme zahuštěnou šťávu.

  6. Nakonec přidáme zbytek medvědího česneku.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Česká klasika připravená trochu jinak, ale chutná stejně svěle. Petra Šobrová, ...
Škola vaření /06.11.12
Bezové řízky

Bezové řízky

Příjemné letní zpestření jídelníčku, které zvládne i začátečník.
Božena ...
Škola vaření /26.08.11
Dušená hovězí kližka s kapustou

Dušená hovězí kližka s kapustou

Na kližku nespěchěj, měla by se dusit pomalu a dlouho, jen tak bude krásně ...

Škola vaření /05.10.16
Zapečený kadeřávek

Zapečený kadeřávek

Edita Šímová, Praha

Škola vaření /28.01.18
Kapr načerno  s karlovarským knedlíkem

Kapr načerno s karlovarským knedlíkem

O Vánocích si na něm pochutnáváme právě takhle.

Lucie Dolejší, Kroměříž

...
Škola vaření /30.11.16
Dušená krkovička s tymiánem

Dušená krkovička s tymiánem

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /04.03.19
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama