Iva Černá, Praha
Ingredience
- 10–12 rohlíků
- na zalití vývar podle potřeby
- 500 g uzené slaniny
- 1 jarní cibulka
- 2 hrsti rukoly
- 2 hrsti polníčku
- 6 vajec
- 100 g másla do nádivky + 2 lžíce na restování zeleniny + trocha na vymazání pekáče
- 6 stroužků česneku
- sůl, pepř, muškátový květ a špetka kurkumy
- 2 lžíce hrubé mouky + 1/2 kypřicího prášku
- 1/2 sáčku mražené kořenové zeleniny
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlíky pokrájíme na kostičky, nasucho na pánvi opečeme a pokropíme vývarem. Slaninu a cibulku nakrájíme na kostičky. Nasekanou rukolu a polníček spaříme vodou.
-
Žloutky vyšleháme s máslem a se solí a smícháme s prolisovaným česnekem a kořením. Na másle orestujeme cibulku, vsypeme na kostičky pokrájenou slaninu, spařenou rukolu a polníček. Rohlíky smícháme se směsí ze 100 g másla a koření a přidáme orestovanou cibulku se slaninou.
-
Podle konzistence nádivky přidáme mouku s práškem do pečiva nebo jen strouhanku. Když máme vše promíchané, vsypeme mraženou drobnou kořenovou zeleninu a zlehka vmícháme sníh ze 6 bílků.
-
Nádivku přeneseme do pekáčku nebo do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme při 160 °C dozlatova asi 45–50 minut. Podáváme ji samotnou nebo s bramborem.