Reklama
Velikonoční nádivka
Fotogalerie:

Velikonoční nádivka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Iva Černá, Praha

Ingredience

  • 10–12 rohlíků
  • na zalití vývar podle potřeby
  • 500 g uzené slaniny
  • 1 jarní cibulka
  • 2 hrsti rukoly
  • 2 hrsti polníčku
  • 6 vajec
  • 100 g másla do nádivky + 2 lžíce na restování zeleniny + trocha na vymazání pekáče
  • 6 stroužků česneku
  • sůl, pepř, muškátový květ a špetka kurkumy
  • 2 lžíce hrubé mouky + 1/2 kypřicího prášku
  • 1/2 sáčku mražené kořenové zeleniny

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky pokrájíme na kostičky, nasucho na pánvi opečeme a pokropíme vývarem. Slaninu a cibulku nakrájíme na kostičky. Nasekanou rukolu a polníček spaříme vodou.

  2. Žloutky vyšleháme s máslem a se solí a smícháme s prolisovaným česnekem a kořením. Na másle orestujeme cibulku, vsypeme na kostičky pokrájenou slaninu, spařenou rukolu a polníček. Rohlíky smícháme se směsí ze 100 g másla a koření a přidáme orestovanou cibulku se slaninou.

  3. Podle konzistence nádivky přidáme mouku s práškem do pečiva nebo jen strouhanku. Když máme vše promíchané, vsypeme mraženou drobnou kořenovou zeleninu a zlehka vmícháme sníh ze 6 bílků.

  4. Nádivku přeneseme do pekáčku nebo do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme při 160 °C dozlatova asi 45–50 minut. Podáváme ji samotnou nebo s bramborem.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bažantí stehýnka

Bažantí stehýnka

Recept, podle kterého připravovala bažanta babička. Posílám ho dál. Karolína ...
Škola vaření /07.06.16
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Babiččiny škvarkové placky peče nejlépe můj tatínek, dnes už taky dědeček. ...
Škola vaření /06.08.08
Knedlíky s uzeninou

Knedlíky s uzeninou

Naše oblíbené jídlo na sobotní oběd.
Hana Katzerová, Lanškroun
Škola vaření /12.07.12
Domácí kaiserka

Domácí kaiserka

Petra Ferštlová, Rakovník

Škola vaření /27.01.19
Zahradníkova krůta

Zahradníkova krůta

Při pečení zkus přidat trochu kmínu.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /21.06.16
Sirňačka

Sirňačka

Je to starý a poměrně neznámý recept.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /25.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu