Reklama
Velikonoční nádivka
Fotogalerie:
 

Velikonoční nádivka

Agáta Fischerová

Praha

Pochutnává si na ní celá naše rodina.

Agáta Fischerová, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 7 rohlík
  • 250 ml vývar z uzeného masa
  • 7 vejce
  • 50 g + na vymazání pekáčku máslo
  • 1/2 lžičky sůl
  • 250 g uzené maso
  • miska nasekané kopřivové nebo špenátové listy
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zvlhčíme vývarem z uzeného masa.
  2. krok2

    Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem a solí. Přisypeme na kostky nakrájené maso a zvlhčené pečivo, osolíme, opepříme, přidáme hrst spařených kopřivových lístků a bylinek.

  3. krok3

    Promícháme. Ušleháme a přidáme sníh.

  4. krok4

    Zapékací nádobu vymažeme máslem a rozprostřeme směs. Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě 30 minut.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí na kyselo

Hovězí na kyselo

Jednoduchý a chutný recept našich babiček. Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /10.06.12
Černá buchta

Černá buchta

Tmavý moučník od babičky mi chutná.
Adam Koudelka, Prostějov
Škola vaření /24.07.09
Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Babiččiny omáčky zbožňoval nejen děda, ale i my – šest vnoučat, která v malé ...
Škola vaření /25.08.08
Krnovské hovězí závitky

Krnovské hovězí závitky

Jde o variaci na španělské ptáčky, která nám moc chutná.

Věra Říčná, Krnov

Škola vaření /09.11.17
Koblížkové trhance

Koblížkové trhance

Chutnají skoro jako kobližky.
Michala Čaloudová, Havlíčkův Brod
Škola vaření /26.10.11
Bochánky z domácí pekárny

Bochánky z domácí pekárny

Výsledek je úžasný, po bocháncích se jen zaprášilo. Nejlepší jsou ještě teplé.

...

Škola vaření /06.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu