Pochutnává si na ní celá naše rodina.
Agáta Fischerová, Praha
Ingredience
- Ingredience
- 7 rohlík
- 250 ml vývar z uzeného masa
- 7 vejce
- 50 g + na vymazání pekáčku máslo
- 1/2 lžičky sůl
- 250 g uzené maso
- miska nasekané kopřivové nebo špenátové listy
- dle chuti pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zvlhčíme vývarem z uzeného masa.
-
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem a solí. Přisypeme na kostky nakrájené maso a zvlhčené pečivo, osolíme, opepříme, přidáme hrst spařených kopřivových lístků a bylinek.
-
Promícháme. Ušleháme a přidáme sníh.
-
Zapékací nádobu vymažeme máslem a rozprostřeme směs. Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě 30 minut.