Reklama
Velikonoční hlavička s kůzlečím masem
Fotogalerie:

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept mám od své maminky a ta zase od té své. A nádivka se u nás opravdu nikdy dlouho neohřeje!

Marta Brodská, Liberec

Ingredience

  • 4 lžíce krupice
  • 750 ml mléka
  • 300 g vařeného kůzlečího nebo jehněčího masa
  • podle potřeby sůl
  • 200 g slaniny
  • podle chuti muškátový oříšek
  • 4 žloutky
  • sníh ze 4 bílků
  • 2 hrsti bylinek – mladé kopřivy, petrželka, libeček
  • na vymazání pekáče tuk

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Z krupice, soli a mléka uvaříme hustou kaši. Do ní přimícháme nakrájené maso, vyškvařenou slaninu, nasekané bylinky, koření a žloutky, promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.

  2. Směs dochutíme solí a upečeme dozlatova ve vymazaném pekáčku. Hotovou hlavičku podáváme s bramborami a jarním salátem (hlávkový salát, sedmikrásky, listy špenátu a zálivka).

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Královské koláčky

Královské koláčky

Recept jsem si dovezla z posvícení. Pavlína Kosinová, Hradec Králové
Škola vaření /19.10.09
Voňavá rajská s rýží

Voňavá rajská s rýží

Bez dobré polévky se u nás nedělní oběd neobejde.

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /28.12.16
Kotlík s fazolkami a hovězím masem

Kotlík s fazolkami a hovězím masem

K fazolkám se skvěle hodí voňavá bylinka, která se skrývá pod názvem saturejka.

...

Škola vaření /28.05.16
Kynuté buchty s mákem

Kynuté buchty s mákem

Kristina Baráková, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /23.11.18
Kachna s haluškami

Kachna s haluškami

Kombinace, kterou si hned oblíbíš.

David Petrovský, Otrokovice

Škola vaření /07.07.16
Slavnostní rybí polévka

Slavnostní rybí polévka

Kapří polévka nám nechutná, tato je jemnější.

Karolína Smékalová, Klatovy

Škola vaření /27.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu