Recept mám od své maminky a ta zase od té své. A nádivka se u nás opravdu nikdy dlouho neohřeje!
Marta Brodská, Liberec
Ingredience
- 4 lžíce krupice
- 750 ml mléka
- 300 g vařeného kůzlečího nebo jehněčího masa
- podle potřeby sůl
- 200 g slaniny
- podle chuti muškátový oříšek
- 4 žloutky
- sníh ze 4 bílků
- 2 hrsti bylinek – mladé kopřivy, petrželka, libeček
- na vymazání pekáče tuk
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z krupice, soli a mléka uvaříme hustou kaši. Do ní přimícháme nakrájené maso, vyškvařenou slaninu, nasekané bylinky, koření a žloutky, promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.
-
Směs dochutíme solí a upečeme dozlatova ve vymazaném pekáčku. Hotovou hlavičku podáváme s bramborami a jarním salátem (hlávkový salát, sedmikrásky, listy špenátu a zálivka).