Reklama
Velikonoční bába
Fotogalerie:

Velikonoční bába

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Marie Suchanové ze Zlína

Ingredience

  • 300  g polohrubé mouky
  • 20  g droždí
  • 1/2 lžičky cukru
  • dle chuti sůl
  • 250 ml mléka
  • 3 vejce (uvařená natvrdo)
  • 120  g uzeného masa
  • 2 klobásky
  • 4 žloutky
  • 70  g másla
  • sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ze 2 lžic mouky, droždí, 1/2 lžičky cukru, špetky soli a 50 ml vlažného mléka zaděláme kvásek a necháme jej vykynout.

  2. Vejce rozkrojíme na poloviny, klobásky pokrájíme na kolečka a uzené maso na hranolky. Kvásek smícháme se zbylou moukou, mlékem, rozehřátým a vychladlým máslem, solí a žloutky.

  3. Chlebíčkovou formu vymažeme sádlem. Na dno položíme vejce, uzené a klobásku. Zalijeme těstem a necháme vykynout. Pečeme při 175 °C dozlatova asi 45 minut. Vychladlé vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivní boží milosti

Pivní boží milosti

Tento recept od babičky je fakt boží... Lenka Čajková, Velká nad Veličkou
Škola vaření /23.03.17
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Anglická slanina králičí maso provoní.


Jana Prokopová, Dolní Město

Škola vaření /20.03.17
Vánoční medové perníčky

Vánoční medové perníčky

Zdobení perníčků je sice poněkud pracné, každý rok si říkám, že příští Vánoce ...
Škola vaření /12.11.08
Dušené vepřové s tymiánem

Dušené vepřové s tymiánem

Moje zamilované jídlo mi vždy připomene bezstarostné dětství.
 Jana ...
Škola vaření /02.01.14
Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Nejkrásnější vzpomínky na prázdniny u babičky.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Škola vaření /06.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama