Reklama
Velikonoční bába
Fotogalerie:

Velikonoční bába

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Marie Suchanové ze Zlína

Ingredience

  • 300  g polohrubé mouky
  • 20  g droždí
  • 1/2 lžičky cukru
  • dle chuti sůl
  • 250 ml mléka
  • 3 vejce (uvařená natvrdo)
  • 120  g uzeného masa
  • 2 klobásky
  • 4 žloutky
  • 70  g másla
  • sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ze 2 lžic mouky, droždí, 1/2 lžičky cukru, špetky soli a 50 ml vlažného mléka zaděláme kvásek a necháme jej vykynout.

  2. Vejce rozkrojíme na poloviny, klobásky pokrájíme na kolečka a uzené maso na hranolky. Kvásek smícháme se zbylou moukou, mlékem, rozehřátým a vychladlým máslem, solí a žloutky.

  3. Chlebíčkovou formu vymažeme sádlem. Na dno položíme vejce, uzené a klobásku. Zalijeme těstem a necháme vykynout. Pečeme při 175 °C dozlatova asi 45 minut. Vychladlé vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Moravský vrabec

Moravský vrabec

Podle receptu Romana Dukly z Přerova
Škola vaření /04.03.19
Žemlové knedláky

Žemlové knedláky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /17.03.20
Masové kostky v omáčce

Masové kostky v omáčce

Andrea Janáková, Polička

Škola vaření /09.08.18
Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /23.12.18
Knedlíky s uzeninou

Knedlíky s uzeninou

Naše oblíbené jídlo na sobotní oběd.
Hana Katzerová, Lanškroun
Škola vaření /12.07.12
Katova pomsta

Katova pomsta

Chutná jako lepší lečo, ale pořádně ostré.
Petra Javorská, České Velenice
Škola vaření /18.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu