Reklama
Reklama
Veka
Fotogalerie:

Veka

Stanislava Slaninová

Štoky
Když máš čas, upeč si veku sama.
Stanislava Slaninová, Štoky

Ingredience

  • 2,5 hrnku mouka hladká
  • 1,5 hrnku voda
  • 3 lžíce olej
  • 1/2 lžíce droždí
  • 2 lžičky sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku nasypeme do hlubší mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme kvasnice, zalijeme vlažnou vodou a necháme kynout. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a vypracujeme ne příliš husté těsto. Necháme ho v teple kynout asi 1–1,5 hodiny.
  2. Z vykynutého těsta vytvoříme dva válečky. Necháme je ještě chvíli kynout a pak je dáme na vymazaném plechu péct do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C dozlatova. Zda je veka hotová, zkoušíme špejlí.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzené rizoto

Uzené rizoto

Je úplně obyčejné, ale moc dobré. Květa Šindelářová, Praha
Škola vaření /21.03.14
Drobenkový koláč s podmáslím

Drobenkový koláč s podmáslím

Chceš-li ještě ovocnější chuť, přidej podmáslí s příchutí.

Lucie ...

Škola vaření /30.05.17
Kachnička na zelenině

Kachnička na zelenině

Přílohou je samozřejmě zelí s knedlíky.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /09.07.14
Pouťové šátečky

Pouťové šátečky

Můžeš je naplnit také čerstvým ovocem.
Jana Klepetková, Blatnice
Škola vaření /25.08.09
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Má vynikající chuť, navíc pomáhá při kašli.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Škola vaření /08.09.11
Jelítkový prejt se zelím

Jelítkový prejt se zelím

Mám nejraději poctivý domácí prejt. Není tak těžké si ho udělat.

Jana Svačinová, ...

Škola vaření /02.03.15
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama