Reklama
Vdolečky s povidly
Fotogalerie:

Vdolečky s povidly

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vůně vdolečků mi vždycky připomene prázdniny.

Eva Žmolíková, Milevsko

Ingredience

  • 300 ml plnotučného mléka
  • 50 g cukru
  • 25 g čerstvého droždí
  • 70 g másla
  • 1 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • na smažení olej
  • podle potřeby povidla či marmeláda
  • 100 g tvrdého tvarohu
  • 150 g zakysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mléko mírně ohřejeme a v části rozmícháme lžíci cukru a droždí. Necháme 10 minut stát, až vzejde kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme máslo. Přimícháme zbylý cukr, rozšlehané vejce a vzešlý kvásek. Postupně přidáváme osolenou mouku a alespoň 10 minut hněteme. Těsto lehce pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.

  2. krok2

    Vykynuté těsto přemístíme na pomoučený vál a rozválíme na plát asi 1,5 cm vysoký. Tvořítkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka a necháme ještě 10 minut kynout. Do každého kolečka uděláme palcem důlek. Na pánvi rozehřejeme olej a vdolečky smažíme z obou stran, nejprve ze strany, kde je důlek. Pokládáme na papírové ubrousky. Ještě teplé potřeme povidly, posypeme strouhaným tvarohem, ozdobíme smetanou a podáváme.

  3. krok3

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nudle s kaštany

Nudle s kaštany

Kaštany z nich udělají lahůdku. Renata Málková, Chomutov
Škola vaření /06.10.16
Žampiony plněné hovězím

Žampiony plněné hovězím

Výborné jsou s bramborovou kaší.

Kateřina Svitáková, Příbram

Škola vaření /22.02.16
Vepřové výpečky se zelím

Vepřové výpečky se zelím

K tomuto pokrmu nelze podávat nic jiného než knedlíky, nejlépe houskové i ...

Škola vaření /17.06.17
Třešňová žemlovka

Třešňová žemlovka

Třešně si začátkem léta ráda užívám a snažím se ob­je­vovat nové ...
Škola vaření /19.10.09
Cibulový salát

Cibulový salát

Pomáhá proti průduškovému kašli.
Pavla Blechová, Hnátice
Škola vaření /14.02.11
Bílé fazole s masem a zelím

Bílé fazole s masem a zelím

Moje babička byla nepřekonatelná kuchařka, od které mi chutnalo nejen sladké pečivo, ale...
Škola vaření /14.05.12
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Punčové řezy

Punčové řezy

Romana Borýsková, Jevíčko

Sladký život /22.11.17
Neobvyklé tiramisu

Neobvyklé tiramisu

Martina Beranová, Hruškové Dvory

Sladký život /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama