Reklama
Vdolečky s marmeládou z rebarbory
Fotogalerie:

Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Tereza Vodová

Praha
Marmeláda je příjemně nakyslá, na vdolečcích se skvěle doplňuje se šlehačkou. Kdykoli je usmažím, jen se po nich zapráší. Obvykle nestihnou ani dostatečně zchladnout.
Tereza Vodová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g mouka hladká
  • 250 ml mléko
  • 30 g droždí
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 vejce
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 1 lžíce rum
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 500 ml olej
  • Ozdoba:
  • 250 g marmeláda rebarborová
  • dle potřeby čokoládové sypání
  • 215 g smetana ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V kastrůlku lehce zahřejeme 100  ml mléka, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Vše lehce zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
  2. krok2 Hladkou mouku nasypeme do velké zadělávací mísy, uprostřed uděláme důlek, přidáme vejce, přepuštěné máslo (ne horké), sůl a vzešlý kvásek. Elektrickým šlehačem společně se zbylým mlékem, rumem a citronovou kůrou vypracujeme hladké těsto. Opět lehce pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě delší dobu kynout (2–3 hodiny).
  3. Hotové těsto po nakynutí přendáme na pomoučený vál a rozválíme na asi dvoucentimetrový plát, ze kterého vykrájíme kulaté vdolečky. Po vykrájení necháme ještě 30 minut opět nakynout.
  4. Vdolky smažíme ve vyšším hrnci na vysoké vrstvě oleje (vdolky se nesmí dotýkat dna, aby se nepřipálily) dozlatova z obou stran.
  5. Usmažené vdolečky odkládáme na talíř vyložený papírovými ubrousky. Tak se zbavíme přebytečného tuku.
  6. Zdobíme rebarborovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Na závěr vše posypeme čokoládovými kousky. Dietnější verzi vdolečků jen mírně pocukrujeme.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná. Zuzana Hošková, Protivín
Škola vaření /22.03.17
Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Máme rádi zapékané toasty – teplé, křupavé a lahodné.
Květa Krůtová, Praha
Škola vaření /05.11.12
Pikantní okurkové plátky s cibulí

Pikantní okurkové plátky s cibulí

Vynikající nakládané okurky se hodí při mnoha příležitostech.
Jitka Vosková, ...
Škola vaření /13.10.11
Krůtí roláda s rozmarýnem

Krůtí roláda s rozmarýnem

Rozmarýn maso krásně ovoní.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /29.10.14
Rychlovka s kokosem

Rychlovka s kokosem

Naše oblíbená dobrota.

Adriana Konečná a Veronika Balíková, Ivančice

Škola vaření /23.05.16
Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...

Škola vaření /22.03.17
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama