Reklama
Reklama
Vdolečky s marmeládou z rebarbory
Fotogalerie:

Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Tereza Vodová

Praha
Marmeláda je příjemně nakyslá, na vdolečcích se skvěle doplňuje se šlehačkou. Kdykoli je usmažím, jen se po nich zapráší. Obvykle nestihnou ani dostatečně zchladnout.
Tereza Vodová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g mouka hladká
  • 250 ml mléko
  • 30 g droždí
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 vejce
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 1 lžíce rum
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 500 ml olej
  • Ozdoba:
  • 250 g marmeláda rebarborová
  • dle potřeby čokoládové sypání
  • 215 g smetana ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V kastrůlku lehce zahřejeme 100  ml mléka, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Vše lehce zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
  2. krok2 Hladkou mouku nasypeme do velké zadělávací mísy, uprostřed uděláme důlek, přidáme vejce, přepuštěné máslo (ne horké), sůl a vzešlý kvásek. Elektrickým šlehačem společně se zbylým mlékem, rumem a citronovou kůrou vypracujeme hladké těsto. Opět lehce pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě delší dobu kynout (2–3 hodiny).
  3. Hotové těsto po nakynutí přendáme na pomoučený vál a rozválíme na asi dvoucentimetrový plát, ze kterého vykrájíme kulaté vdolečky. Po vykrájení necháme ještě 30 minut opět nakynout.
  4. Vdolky smažíme ve vyšším hrnci na vysoké vrstvě oleje (vdolky se nesmí dotýkat dna, aby se nepřipálily) dozlatova z obou stran.
  5. Usmažené vdolečky odkládáme na talíř vyložený papírovými ubrousky. Tak se zbavíme přebytečného tuku.
  6. Zdobíme rebarborovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Na závěr vše posypeme čokoládovými kousky. Dietnější verzi vdolečků jen mírně pocukrujeme.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččino tajemství

Babiččino tajemství

Pamatuji si recept, který dělala babička i mamka. Je to levné, rychlé a dobré. Cecilie ...
Škola vaření /02.09.08
Svíčková s masovými kuličkami

Svíčková s masovými kuličkami

I svíčková omáčka se dá připravit trochu jiným způsobem‚ než na jaký ...

Škola vaření /13.11.13
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Hovězí kližka na víně

Hovězí kližka na víně

Pro slavnostní chvíle

Podle receptu Dominiky Kuželkové z Hustopečí



Škola vaření /04.03.19
Vánoční medové perníčky

Vánoční medové perníčky

Zdobení perníčků je sice poněkud pracné, každý rok si říkám, že příští Vánoce ...
Škola vaření /12.11.08
Sladkokyselé vepřové

Sladkokyselé vepřové

Výborný, šťavnatý a docela zdravý oběd. Naučila jsem se toto jídlo od babičky mého ...
Škola vaření /06.06.13
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama