Reklama
Vdolečky s marmeládou z rebarbory
Fotogalerie:

Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Tereza Vodová

Praha
Marmeláda je příjemně nakyslá, na vdolečcích se skvěle doplňuje se šlehačkou. Kdykoli je usmažím, jen se po nich zapráší. Obvykle nestihnou ani dostatečně zchladnout.
Tereza Vodová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g mouka hladká
  • 250 ml mléko
  • 30 g droždí
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 vejce
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 1 lžíce rum
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 500 ml olej
  • Ozdoba:
  • 250 g marmeláda rebarborová
  • dle potřeby čokoládové sypání
  • 215 g smetana ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V kastrůlku lehce zahřejeme 100  ml mléka, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Vše lehce zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
  2. krok2 Hladkou mouku nasypeme do velké zadělávací mísy, uprostřed uděláme důlek, přidáme vejce, přepuštěné máslo (ne horké), sůl a vzešlý kvásek. Elektrickým šlehačem společně se zbylým mlékem, rumem a citronovou kůrou vypracujeme hladké těsto. Opět lehce pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě delší dobu kynout (2–3 hodiny).
  3. Hotové těsto po nakynutí přendáme na pomoučený vál a rozválíme na asi dvoucentimetrový plát, ze kterého vykrájíme kulaté vdolečky. Po vykrájení necháme ještě 30 minut opět nakynout.
  4. Vdolky smažíme ve vyšším hrnci na vysoké vrstvě oleje (vdolky se nesmí dotýkat dna, aby se nepřipálily) dozlatova z obou stran.
  5. Usmažené vdolečky odkládáme na talíř vyložený papírovými ubrousky. Tak se zbavíme přebytečného tuku.
  6. Zdobíme rebarborovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Na závěr vše posypeme čokoládovými kousky. Dietnější verzi vdolečků jen mírně pocukrujeme.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou

Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou

Ne zrovna dietní, ale i tak dobrý oběd. Jana Boháčová, Děčín
Škola vaření /23.10.12
Kuře pečené v soli

Kuře pečené v soli

Křupavé a šťavnaté, takové je kuře v soli. Tohoto receptu se vůbec nemusíš ...
Škola vaření /28.01.09
Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek

Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi

Škola vaření /20.09.18
Staročeská cizrna

Staročeská cizrna

Hodí se jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu. 

Michaela ...

Škola vaření /01.02.16
Buchta s rybízem

Buchta s rybízem

Malé kuličky rybízu ti vytvoří v zákusku nádherný vzor.

Ivana Černá, ...

Škola vaření /23.07.17
Houbovo-paprikový guláš

Houbovo-paprikový guláš

Smetana guláš zjemní a dodá mu šmrnc.
Věra Košíková, Plzeň
Škola vaření /14.11.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu