Reklama
Vdolečky s marmeládou z rebarbory
Fotogalerie:

Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Tereza Vodová

Praha
Marmeláda je příjemně nakyslá, na vdolečcích se skvěle doplňuje se šlehačkou. Kdykoli je usmažím, jen se po nich zapráší. Obvykle nestihnou ani dostatečně zchladnout.
Tereza Vodová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g mouka hladká
  • 250 ml mléko
  • 30 g droždí
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 vejce
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 1 lžíce rum
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 500 ml olej
  • Ozdoba:
  • 250 g marmeláda rebarborová
  • dle potřeby čokoládové sypání
  • 215 g smetana ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V kastrůlku lehce zahřejeme 100  ml mléka, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Vše lehce zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
  2. krok2 Hladkou mouku nasypeme do velké zadělávací mísy, uprostřed uděláme důlek, přidáme vejce, přepuštěné máslo (ne horké), sůl a vzešlý kvásek. Elektrickým šlehačem společně se zbylým mlékem, rumem a citronovou kůrou vypracujeme hladké těsto. Opět lehce pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě delší dobu kynout (2–3 hodiny).
  3. Hotové těsto po nakynutí přendáme na pomoučený vál a rozválíme na asi dvoucentimetrový plát, ze kterého vykrájíme kulaté vdolečky. Po vykrájení necháme ještě 30 minut opět nakynout.
  4. Vdolky smažíme ve vyšším hrnci na vysoké vrstvě oleje (vdolky se nesmí dotýkat dna, aby se nepřipálily) dozlatova z obou stran.
  5. Usmažené vdolečky odkládáme na talíř vyložený papírovými ubrousky. Tak se zbavíme přebytečného tuku.
  6. Zdobíme rebarborovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Na závěr vše posypeme čokoládovými kousky. Dietnější verzi vdolečků jen mírně pocukrujeme.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Králík na pepři

Králík na pepři

Nejlepší je samozřejmě domácí. Josef Bartušek, Bítovčice
Škola vaření /09.03.17
Tvarohový mazanec

Tvarohový mazanec

U nás dodržujeme tradice, takže mazanec na velikonoční tabuli nikdy nechybí.


Aneta ...

Škola vaření /29.03.17
Křehotinky

Křehotinky

Dnes už dávno zapomenutý recept.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Škola vaření /26.03.13
Kysané hlávkové zelí à la Martinů

Kysané hlávkové zelí à la Martinů

Osvědčený způsob, jak si vytvořit vlastní zásoby.

Mária Kropáčová, Třebíč 

...
Škola vaření /29.10.16
Česnečka trochu jinak

Česnečka trochu jinak

Můj recept je trochu jiný, ale také dobrý.
Jaroslava Mudrochová, Dolníky
Škola vaření /28.02.10
Vepřový bok v mrkvi

Vepřový bok v mrkvi

Levné a dobré jídlo, komu vadí tučný bůček, nahradí ho libovým pleckem.

...

Škola vaření /07.05.17
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama