Reklama
Vánoční medové perníčky
Fotogalerie:

Vánoční medové perníčky

Jana Sobolová

Mikulov
Zdobení perníčků je sice poněkud pracné, každý rok si říkám, že příští Vánoce už je dělat nebudu, ale na vánočním stromečku vypadají moc hezky.
Jana Sobolová, Mikulov

Ingredience

  • 500 ml voda
  • 1/2 prášek do perníku
  • 1 lžíce skořice
  • 3 lžíce šťáva citrónová
  • 350 ml med
  • 500 g cukr krupice
  • 2 vejce
  • 500 ml olej
  • 4 lžíce cukr moučkový
  • 1 kg mouka hladká
  • 1 bílky
  • koření perníkové
  • 1 lžička škrob
  • 2 lžičky soda
  • 100 ml kyselá marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Hnědý cukr, med a vodu dáme do hrnce a rozvaříme na sirup. Postupně přidáváme také marmeládu. Jakmile se ze surovin vytvoří sirup, vmícháme do něj 500 g mouky a za stálého míchání povaříme. Do vlažné hmoty pak zamícháme olej a vejce. V chladničce necháme hmotu uležet do dalšího dne.
  2. Poté zapracujeme na válu do hmoty zbytek mouky, prášek do perníku, jedlou sodu, badyán a skořici. Vše pečlivě prohněteme. Hmotu vyválíme na 1 cm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary. Perníčky položíme na plech s pečicím papírem a ještě potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 8 minut. Zchladlé perníčky pak zdobíme citronovou polevou (nejlépe po několika dnech, aby se poleva nesloupala), kterou vytvoříme utřením bramborového škrobu, cukru, bílku a citronové šťávy.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Cibulové dalamánky

Cibulové dalamánky

Nejlepší jsou ještě teplé. Chutnají jen tak s máslem nebo jako křupavá příloha ...
Škola vaření /29.06.16
Knedlíky se slaninou

Knedlíky se slaninou

Rychlá, chutná a vydatná večeře.

Zdena Vondrová, Olomouc

Škola vaření /29.09.16
Tažený jablečný závin

Tažený jablečný závin

Je to náš nejoblíbenější moučník. Naučila jsem se ho od manželovy babičky. Sní se ...
Škola vaření /27.12.11
Krém z kořenové  zeleniny

Krém z kořenové zeleniny

Krémové polévky mám nejraději.


Alice Kovandová, 11 let, Příbram

Škola vaření /26.03.17
Uherská  krkovička

Uherská krkovička

Maso z krkovice je šťavnaté. Vybírám vyyší kousek, aby se daly snadno dělat zářezy.

...

Škola vaření /03.11.16
Pohankové karbanátky s houbami

Pohankové karbanátky s houbami

Je to zdravé jídlo, které se nikdy nepřejí. Hub může být víc druhů.

Jana ...

Škola vaření /04.11.13
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama