Reklama
Valašský frgál s povidly
Fotogalerie:

Valašský frgál s povidly

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Ingredience

  • Těsto:
  • 35 g droždí
  • 80 g cukru moučky
  • 250 ml mléka
  • 500 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • kůra z 1/2 citronu
  • 125 g másla
  • 1 vejce na potření
  • Náplň:
  • 450 g švestkových povidel
  • 70 ml rumu
  • 1 lžička mleté skořice
  • Drobenka:
  • 60 g cukru krupice
  • 60 g polohrubé mouky
  • 30 g másla
  • 30 g sádla
  • Na dohotovení:
  • 50 g sádla na potření

Doba přípravy

Počet porcí

36 (3 koláče)

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z droždí, lžičky cukru a poloviny vlažného mléka umícháme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Mouku prosijeme na vál. Přidáme zbylý cukr, špetku soli, citronovou kůru, žloutky, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek.

  2. Vše zlehka propracujeme. Pak přilijeme rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a vytvarujeme kulaté bochánky. Každý dáme na jeden plech s papírem na pečení a necháme na teplém místě ještě asi 30 minut kynout. Potom bochánky rozválíme na tenké kulaté pláty a okraje potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Povidla ochutíme rumem a skořicí. Z cukru, polohrubé mouky, změklého másla a sádla připravíme drobenku. Pláty těsta potřeme ochucenými povidly a posypeme drobenkou. Koláče necháme ještě asi 10 minut kynout.

  5. Poté je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 20 minut. Po upečení přendáme frgály z plechu na kovovou mřížku. Povrch potřeme rozpuštěným sádlem a necháme je vychladnout.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

Zdeňka Blažková, Vsetín
Škola vaření /24.09.19
Buchty

Buchty

Jsou výborné a nikdy mě nezklamou.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /15.11.17
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Ideální oběd pro stále chladnější dny.

Monika Zenberová, Šumperk

Škola vaření /09.11.17
Krokety plněné uzeným masem se špenátem

Krokety plněné uzeným masem se špenátem

Špenát můžeš před dokončením zakápnout trochou smetany, bude jemnější.

Tomáš ...

Škola vaření /20.09.16
Krůtí kaldoun s knedlíčky

Krůtí kaldoun s knedlíčky

Pokud nemáš drůbky, použij krůtí krky.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.06.15
Houbový  boršč

Houbový boršč

Připravte si ten největší hrnec, nedá se totiž vařit v malém množství.
Božena ...
Škola vaření /29.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu