Eva Filipková, Znojmo
Ingredience
- hrst sušených hříbků
- hrst sušených švestek
- 100 g uzeného masa
- 2 velké cibule
- dle potřeby sádlo nebo olej
- 3 stroužky česneku
- 100 g domácí klobásy
- 1 lžíce papriky
- pár kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 100 g kysaného zelí
- 3 brambory
- sůl, cukr a ocet
- trocha jíšky
- 200 ml smetany
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby a švestky namočíme na 2 hodiny do vody. Uzené maso uvaříme v osolené vodě spolu s jednou rozkrojenou cibulí.
-
Na sádle orestujeme druhou nakrájenou cibuli, přidáme drcený česnek, po chvíli přimícháme nakrájené maso, klobásu, lžíci papriky, nové koření a bobkový list a ještě chvíli vše restujeme. Pak vsypeme zelí, nakrájené brambory a houby se švestkami. Polévku přisolíme a okořeníme a pomalu vaříme doměkka.
-
Polévku zahustíme jíškou. Přidáme smetanu, po chvíli ještě dochutíme octem, cukrem a solí. Podáváme ji horkou s opečeným chlebem.