Reklama
Valašská štědrovka
Fotogalerie:

Valašská štědrovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eva Filipková, Znojmo

Ingredience

  • hrst sušených hříbků
  • hrst sušených švestek
  • 100 g uzeného masa
  • 2 velké cibule
  • dle potřeby sádlo nebo olej
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g domácí klobásy
  • 1 lžíce papriky
  • pár kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 100 g kysaného zelí
  • 3 brambory
  • sůl, cukr a ocet
  • trocha jíšky
  • 200 ml smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Houby a švestky namočíme na 2 hodiny do vody. Uzené maso uvaříme v osolené vodě spolu s jednou rozkrojenou cibulí.

  2. Na sádle orestujeme druhou nakrájenou cibuli, přidáme drcený česnek, po chvíli přimícháme nakrájené maso, klobásu, lžíci papriky, nové koření a bobkový list a ještě chvíli vše restujeme. Pak vsypeme zelí, nakrájené brambory a houby se švestkami. Polévku přisolíme a okořeníme a pomalu vaříme doměkka. 

  3. Polévku zahustíme jíškou. Přidáme smetanu, po chvíli ještě dochutíme octem, cukrem a solí. Podáváme ji horkou s opečeným chlebem.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí plátky s okurkovou omáčkou

Hovězí plátky s okurkovou omáčkou

Omáčka ze salátové okurky byla v dětství jednou z mých nejoblíbenějších. Měla jsem ...
Škola vaření /16.09.15
Babiččina bramboračka

Babiččina bramboračka

Zkus jíšku ze sádla.
Michaela Valentová,
Lázně Bohdaneč
Škola vaření /11.11.10
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Babiččiny škvarkové placky peče nejlépe můj tatínek, dnes už taky dědeček. ...
Škola vaření /06.08.08
Lívance se sladkým žahourem

Lívance se sladkým žahourem

Naše rodina věří, že žahour je k lívancům to nejlepší!

Alžběta Prchalová, ...

Škola vaření /12.07.17
Svítek s ovocem

Svítek s ovocem

Když si na něm pochutnávám, vzpomínám na dětství.
Vlasta Zikmundová, Vrchlabí
...
Škola vaření /28.02.10
Voňavá rajská s rýží

Voňavá rajská s rýží

Bez dobré polévky se u nás nedělní oběd neobejde.

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /28.12.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu