Reklama
Vaječný chléb
Fotogalerie:

Vaječný chléb

Míša Hypšová

Čakovice
Tento originální chleba v sobě skrývá vajíčkové překvapení. Je přímo ideálním základem sváteční snídaně.
Míša Hypšová, Čakovice

Ingredience

  • 4 vejce
  • 150 g sádlo
  • 200 g mouka hladká
  • 200 g mouka celozrnná
  • 1 kostka droždí
  • 100 ml mléko
  • 100 ml voda
  • 1 lžička ocet
  • 1 lžička cukr krupice
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička koření chlebové
  • 50 g semínka slunečnicová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouky smícháme dohromady, přidáme 2 lžičky soli a chlebové koření a promícháme. Kvásek připravíme zvlášť: do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme kostku droždí, přidáme lžičku cukru a zaprášíme hladkou moukou. Necháme vzejít.
  2. krok2 Vzešlý kvásek přidáme do misky s moukou. Tuk necháme nejprve rozpustit a poté vmícháme společně s kváskem do mouky. Těsto vypracováváme elektrickým hnětačem a postupně přiléváme vlažnou vodu. Nakonec vmícháme ocet. Hladké vypracované těsto poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě.
  3. Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo, necháme je zchladnout a poté oloupeme. Vykynuté těsto přendáme na vál a opatrně do něj zabalíme vajíčka a vytvarujeme do bochníku.
  4. Bochník necháme ještě 30 minut kynout a poté potřeme vodou a posypeme slunečnicovými semínky. Nakonec nastřihneme na středu bochníku a pečeme v předehřáté troubě na 120 °C přibližně 35 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat s pikantní hořčicí.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémová rybí polévka

Krémová rybí polévka

Moje babička vařila vynikající polévky. Milovala jsem její bramboračku, hrachovku i ...
Škola vaření /23.12.13
Hnízda nejen vosí

Hnízda nejen vosí

Potěší malé i velké koledníky.


Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /29.03.17
Bylinkový česnek v oleji

Bylinkový česnek v oleji

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Škola vaření /06.08.18
Srdíčka pro maminku

Srdíčka pro maminku

Nezapomeň – druhá neděle v květnu patří všem maminkám.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /29.05.16
Plněné nakládané buřty

Plněné nakládané buřty

Utopenci u nás prostě nesmějí chybět.
Mirka Vachová, Dobříš
Škola vaření /03.02.11
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Místo vařených brambor zkus kaši. 

Irena Gumuláková, Dalešice 

Škola vaření /22.08.12
 

Nejnovější

Z červeného zelí s chilli

Z červeného zelí s chilli

Veronika Poláčková, Mýto
Za pár korun /23.10.18
Banánová bábovka s jogurtem

Banánová bábovka s jogurtem

Vylepšená klasika

Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže

Škola vaření /23.10.18
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /23.10.18
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Všehochuť /23.10.18
Medové kuře s celerem

Medové kuře s celerem

Podle receptu

Lucie Hodulové z Děčína

Všehochuť /23.10.18
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /22.10.18
Čertův pikantní mls

Čertův pikantní mls

Bohuslava Čeganová, Ostrava-Poruba

Vaříme express /22.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama