Reklama
Vaječný chléb
Fotogalerie:

Vaječný chléb

Míša Hypšová

Čakovice
Tento originální chleba v sobě skrývá vajíčkové překvapení. Je přímo ideálním základem sváteční snídaně.
Míša Hypšová, Čakovice

Ingredience

  • 4 vejce
  • 150 g sádlo
  • 200 g mouka hladká
  • 200 g mouka celozrnná
  • 1 kostka droždí
  • 100 ml mléko
  • 100 ml voda
  • 1 lžička ocet
  • 1 lžička cukr krupice
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička koření chlebové
  • 50 g semínka slunečnicová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouky smícháme dohromady, přidáme 2 lžičky soli a chlebové koření a promícháme. Kvásek připravíme zvlášť: do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme kostku droždí, přidáme lžičku cukru a zaprášíme hladkou moukou. Necháme vzejít.
  2. krok2 Vzešlý kvásek přidáme do misky s moukou. Tuk necháme nejprve rozpustit a poté vmícháme společně s kváskem do mouky. Těsto vypracováváme elektrickým hnětačem a postupně přiléváme vlažnou vodu. Nakonec vmícháme ocet. Hladké vypracované těsto poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě.
  3. Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo, necháme je zchladnout a poté oloupeme. Vykynuté těsto přendáme na vál a opatrně do něj zabalíme vajíčka a vytvarujeme do bochníku.
  4. Bochník necháme ještě 30 minut kynout a poté potřeme vodou a posypeme slunečnicovými semínky. Nakonec nastřihneme na středu bochníku a pečeme v předehřáté troubě na 120 °C přibližně 35 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat s pikantní hořčicí.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušené vepřové s tymiánem

Dušené vepřové s tymiánem

Moje zamilované jídlo mi vždy připomene bezstarostné dětství.  Jana ...
Škola vaření /02.01.14
Makovec s citronovou polevou

Makovec s citronovou polevou

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /01.02.18
Bouličky s bublinkami

Bouličky s bublinkami

Vždycky pomáhám babičce při pečení.

Anetka Procházková, Chrudim

Škola vaření /09.03.14
Zapečený tuřín s vejci a sýrem

Zapečený tuřín s vejci a sýrem

Z tuřínu se dají zužitkovat jak bulvy, tak i listy, z nichž je výborný salát.

Eliška...

Škola vaření /22.09.16
Karbanátky s kedlubnovým zelím

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Klasické zelí mi nedělá dobře, proto raději volím jako přílohu to kedlubnové.

Alena ...

Škola vaření /06.06.14
"Humrový" salát

"Humrový" salát

Je k nerozeznání od chuti pravého humra!
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Škola vaření /22.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu