Reklama
Reklama
Vaječná omáčka
Fotogalerie:

Vaječná omáčka

Petra Zelenková

Příbram
Mockrát se mi stalo, že zbylo po víkendovém vaření samotné maso a ne­do­stávala se omáčka. S takovou situací si hravě poradí babiččin recept na univerzální vaječnou omáčku.
Petra Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 400 g maso vepřové
  • 1 cibule
  • 1 l vývar masový
  • 1 kelímek smetana kysaná nebo kefír
  • 3 vejce vařená
  • 1 lžíce mouka hladká
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • olej na smažení
  • 1 okurky sterilované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli očistíme a nakrájíme na jemné kousky. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme.
    Maso nakrájíme na tenké plátky, které přidáme na orestovanou cibulku a společně podusíme. Poté zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.
  2. Omáčku ochutíme solí a pepřem, přidáme najemno nakrájenou kyselou okurku a kelímek zakysané smetany. Vše promícháme a necháme pořádně povařit.
  3. krok3
    Na závěr, když je omáčka hotová, přidáme 2 vejce nakrájená na kostičky a vmícháme je do omáčky. Necháme ještě 10 minut probublat.
    Podáváme s houskovým knedlíkem dozdobené kouskem vejce.

    TIP: Omáčku můžeme zahustit i klasickou máslovou jíškou, kterou zředíme mlékem a podle potřeby trochou vody, rozšleháme, osolíme a vaříme za častého míchání nejméně dvacet minut. Jsou-li v omáčce žmolky, procedíme ji, přidáme drobně pokrájená vejce, muškátový květ, sekanou petrželku a těsně před podáváním citronovou šťávu. Omáčka je vhodná k jakémukoli druhu masa.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Valašské zelníky

Valašské zelníky

Jsou vynikající teplé jako oběd nebo večeře, ale dají se jíst i studené. Lenka ...
Škola vaření /04.03.16
Ovarová polévka

Ovarová polévka

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /13.02.18
Klopsy se zelím

Klopsy se zelím

Výborným sytým obědem zaženeš hlad. 
Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /14.12.11
Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Moje babička byla skvělá kuchařka, která vařila nejen českou klasiku, ale ráda ...
Škola vaření /20.05.13
Houskové kulaté knedlíky

Houskové kulaté knedlíky

Tenhle báječný recept mám od babičky.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /27.04.15
Chlebová česnečka

Chlebová česnečka

Když paříme s kamarády, vím bezpečně, že tahle polévka mě vždycky druhý den ...
Škola vaření /23.01.11
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama