Reklama
Uzené koleno na pivě s knedlíčky
Fotogalerie:

Uzené koleno na pivě s knedlíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rudolf Sekanina,

České Budějovice

Ingredience

  • 2 uzená vepřová kolena (zadní)
  • 2 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 500 ml černého piva
  • 8 stroužků česneku
  • 4 lžíce hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 cibule
  • mletý černý pepř a sůl
  • KNEDLÍKY:
  • 750 g brambor
  • trocha soli
  • 1 vejce
  • 300 g hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kolena v hrnci zalijeme dostatečným množstvím vody, přidáme bobkový list, nové koření a pepř a vaříme doměkka asi 50 minut.

  2. Pivo přivedeme k varu a vmícháme do něj nasekaný česnek, hořčici, med a papriku. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Kolena vložíme do pekáče, přidáme k nim cibule a zalijeme pivní marinádou. Osolíme, opepříme a pečeme v troubě přiklopené poklicí přibližně hodinu. Poté odklopíme a dopečeme 40 minut dozlatova.

  3. Zatím si připravíme knedlíky: brambory oloupeme a nastrouháme. Vymačkáme z nich všechnu tekutinu. V míse brambory osolíme a spolu s vejcem a moukou vypracujeme tužší těsto. Malé kulaté knedlíky zavařujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 až 10 minut podle velikosti.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bouličky s bublinkami

Bouličky s bublinkami

Vždycky pomáhám babičce při pečení. Anetka Procházková, Chrudim
Škola vaření /09.03.14
Med z bezových květů

Med z bezových květů

Tradičně se používá při léčbě nachlazení a při onemocnění průdušek.

Veronika ...

Škola vaření /30.05.14
Ovarové koleno

Ovarové koleno

Karina Balážová, Ostrava

Škola vaření /27.02.18
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Pohoštění pro přátele nebo jen tak k vínu.
Marcela Kaněrová, Náchod
Škola vaření /03.02.11
Hovězí s křenem

Hovězí s křenem

Po nastrouhání pokapu křen citronem, aby si zachoval bílou barvu.

Zdeňka ...

Škola vaření /29.08.17
Omeleta s mletým masem

Omeleta s mletým masem

Peču ji vždy v troubě, na pánvi by se totiž mohla i při pomalém pečení připálit.
...
Škola vaření /19.06.13
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama