Reklama
Utopenci podle naší Jiřinky
Fotogalerie:

Utopenci podle naší Jiřinky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsou vynikající a nikdy se u nás v lednici nezdrží dlouho.
Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • 500 g špekáčky
  • 3 cibule
  • 4 lžíce ocet
  • 4 lžíce olej
  • 4 lžíce hořčice plnotučná
  • 4 lžíce worcesterská omáčka
  • 4 lžíce kečup
  • 8 lžic voda
  • špetka sůl
  • špetka paprika mletá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na proužky.
  2. Připravíme nálev smícháním všech ostatních surovin. Promícháme ho a necháme přejít varem.
  3. Ještě teplým nálevem přelijeme uzeninu s cibulí. Po vychladnutí ji můžeme hned konzumovat, lepší je však nechat ji chvíli uležet.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety na celeru

Kotlety na celeru

Někdy vmíchám i nasekaná sušená rajčata.  Klára Smolíková, Mělník
Škola vaření /08.10.16
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Prejt se u nás dá koupit i mražený.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /07.02.14
Guláš z kuřecích srdíček

Guláš z kuřecích srdíček

V této úpravě nemají srdíčka chybu.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /28.10.16
Pikantní guláš v chlebu

Pikantní guláš v chlebu

Chléb se dá postupně ulamovat a přikusovat. Přitom je pěkně nasáklý.

Lenka Malá, ...

Škola vaření /09.02.13
Domácí buchty

Domácí buchty

Jejich vůně mě přenese do dětství.
Hana Postránecká,
České Budějovice
Škola vaření /19.03.10
Houbový  boršč

Houbový boršč

Připravte si ten největší hrnec, nedá se totiž vařit v malém množství.
Božena ...
Škola vaření /29.12.10
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama