Na tenhle způsob je máme nejraději.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 6-8 špekáčky
- +4 cibule
- 4 sterilované okurky
- Nálev:
- 370 ml voda
- 250 ml ocet
- 5 kuliček celý pepř
- 5 kuliček nové koření
- 1-2 lžičky cukr
- 1 feferonka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špekáčky oloupeme a rozřízneme na poloviny. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Z předepsaných surovin si svaříme nálev, do kterého na několik minut vhodíme nakrájenou cibuli a necháme ji převařit.
-
Lák i s cibulí necháme vychladnout. Cibuli, pokrájené kyselé okurky a půlky špekáčků naskládáme střídavě do sklenice a studeným nálevem zalijeme. V lednici necháme několik dní odležet.