Reklama
Uherská  krkovička
Fotogalerie:

Uherská krkovička

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Maso z krkovice je šťavnaté. Vybírám vyyší kousek, aby se daly snadno dělat zářezy.

Lenka Majerová, Pardubice

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g žampionů
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 1 nožička pikantní čabajské klobásy
  • 3 chilli papričky
  • 2 lžíce sádla

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krkovici omyjeme, osušíme a na hřbetu uděláme nožem hlubší zářezy. V misce smícháme v oleji papriku, kmín, sůl, pepř a rozmačkané stroužky česneku. Touto směsí celou krkovici potřeme včetně udělaných zářezů. 

  2. krok2

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka, cibuli oloupeme a také nakrájíme na kolečka. Papričky rozpůlíme a vyjmeme semínka. 

  3. krok3

    Do každého zářezu v mase vložíme plátek slaniny, plátek žampionu, půlku papričky, 2 kolečka klobásy a pár koleček cibule. Krkovičku zabalíme do alobalu a necháme uležet v lednici do druhého dne. 

  4. Druhý den ji i s alobalem vložíme do pekáčku, přidáme 2 lžíce sádla a 3 lžíce vody. Takto pečeme jednu hodinu při 200 °C. Potom maso vyndáme z alobalu a ještě asi půl hodiny dopečeme, podléváme vodou a výpekem. Pak troubu vypneme a maso v ní necháme ještě půl hodiny dojít. 

  5. Po vyndání z trouby nakrájíme na porce. Podáváme s bramborovou kaší. Takto připravená krkovice je výborná studená s chlebem, strouhaným křenem a hořčicí.


Tip redakce

Aby se maso v alobalu nepřichytávalo na dno pekáče, doporučuji položit ho na dvě špejle.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prejtová polévka

Prejtová polévka

Prejt se u nás dá koupit i mražený. Ivana Černá, Praha
Škola vaření /07.02.14
Bramboráky s křenovou omáčkou

Bramboráky s křenovou omáčkou

Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.
Škola vaření /17.11.08
Žemlovka naslano

Žemlovka naslano

Připravuji ji často jako jednoduchou večeři, na které si vždy všichni pochutnáme.
...
Škola vaření /04.08.11
Staročeský kuba

Staročeský kuba

Kdysi se prý k tomuto jídlu podávaly švestky nakládané nakyselo podobně jako ...

Škola vaření /27.11.16
Karásky

Karásky

Tradiční dobrota z kynutého těsta.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /17.12.12
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama