Reklama
Uherská  krkovička
Fotogalerie:

Uherská krkovička

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Maso z krkovice je šťavnaté. Vybírám vyyší kousek, aby se daly snadno dělat zářezy.

Lenka Majerová, Pardubice

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g žampionů
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 1 nožička pikantní čabajské klobásy
  • 3 chilli papričky
  • 2 lžíce sádla

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krkovici omyjeme, osušíme a na hřbetu uděláme nožem hlubší zářezy. V misce smícháme v oleji papriku, kmín, sůl, pepř a rozmačkané stroužky česneku. Touto směsí celou krkovici potřeme včetně udělaných zářezů. 

  2. krok2

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka, cibuli oloupeme a také nakrájíme na kolečka. Papričky rozpůlíme a vyjmeme semínka. 

  3. krok3

    Do každého zářezu v mase vložíme plátek slaniny, plátek žampionu, půlku papričky, 2 kolečka klobásy a pár koleček cibule. Krkovičku zabalíme do alobalu a necháme uležet v lednici do druhého dne. 

  4. Druhý den ji i s alobalem vložíme do pekáčku, přidáme 2 lžíce sádla a 3 lžíce vody. Takto pečeme jednu hodinu při 200 °C. Potom maso vyndáme z alobalu a ještě asi půl hodiny dopečeme, podléváme vodou a výpekem. Pak troubu vypneme a maso v ní necháme ještě půl hodiny dojít. 

  5. Po vyndání z trouby nakrájíme na porce. Podáváme s bramborovou kaší. Takto připravená krkovice je výborná studená s chlebem, strouhaným křenem a hořčicí.


Tip redakce

Aby se maso v alobalu nepřichytávalo na dno pekáče, doporučuji položit ho na dvě špejle.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí stehna na špeku

Krůtí stehna na špeku

Jednoduchý recept z babiččiny kuchyně. Petra Holická, České Budějovice
Škola vaření /26.08.14
Kapustová sekaná

Kapustová sekaná

Tato sekaná je krásně vláčná.
Ilona Kozlíková, Brno
Škola vaření /05.11.09
Jáhly se zelím

Jáhly se zelím

Pochutnej si zdravě a jako za starých časů.
Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /09.04.09
Vepřové výpečky se zelím

Vepřové výpečky se zelím

K tomuto pokrmu nelze podávat nic jiného než knedlíky, nejlépe houskové i ...

Škola vaření /17.06.17
Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je ...

Škola vaření /06.03.12
Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Malé škvarkové koláčky chutnají skvěle teplé i studené.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Škola vaření /19.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu