Moravské Budějovice
Ingredience
- 250 g tvaroh
- 2 vejce
- 150 g máslo
- 150 g cukr pískový
- 2 lžíce rum
- 1 cukr vanilkový
- 100 ml mléko
- 500 g mouka hladká
- 2 prášek do pečiva
- dle chuti mandle
- dle chuti mák
- dle chuti ořechy sekané
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvaroh‚ vejce‚ máslo‚ cukr‚ vanilkový cukr‚ rum a mléko dobře promícháme ( utřeme v robotu). Na vál nasypeme mouku s pášky do pečiva. Doprostřed uděláme ďůlek‚ vylijeme připravenou hmotu a vypracujeme hladké těsto‚ které rozdělíme na 16 kousků.
-
Potom děláme pletýnky‚ které pokládáme na tukem vymazaný plech‚ potíráme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi‚ ořechy nebo mákem.
-
Dáme je do vyhřáté trouby a pečeme je při teplotě 150 až 200 °C asi 20–30 minut.