Reklama
Tvarohové knedlíky
Fotogalerie:

Tvarohové knedlíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s tvarohem a cukrem, polité máslem.

Vladimír Koubek, Praha

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g dětské krupice
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 60 g másla
  • trocha citronové kůry
  • Na ozdobu:
  • 250 g tvrdého tvarohu
  • podle chuti cukr moučka a máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z polohrubé mouky, krupice, tvarohu, cukrů, žloutků, soli, citronové kůry a másla vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici asi 30 minut odležet.

  2. Poté těsto vyválíme na plát silný asi půl centimetru, ze kterého formičkou nebo hrnečkem
    vykrajujeme kolečka. Do nich zabalíme jahody. Knedlíky vaříme v lehce osolené vroucí vodě
    7 až 10 minut.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zaječí závitek na smetaně

Zaječí závitek na smetaně

Tuto delikatesu nikdo neodmítne, je vynikající. Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.11.16
Květáková schovanka

Květáková schovanka

S remoskou je vaření úplná hračka.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /13.03.17
Celozrnná jablečná bábovka

Celozrnná jablečná bábovka

Díky celozrnné mouce má úplně jinou chuť.
Jirka Fikejz,
Ústí nad Orlicí
Škola vaření /17.01.11
Obalované smažené kapustičky

Obalované smažené kapustičky

Kapustičky nám chutnají, ale dát každou do trojobalu bylo moc pracné. Tak jsem si recept ...
Škola vaření /11.11.10
Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou

Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou

Ne zrovna dietní, ale i tak dobrý oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Škola vaření /23.10.12
Domácí chléb

Domácí chléb

Chuť domácího chleba opravdu stojí za to. Příprava není složitá.
Václav Soukup, ...
Škola vaření /03.10.08
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama