Reklama
Reklama
Tvarohové knedlíčky s borůvkovou omáčkou
Fotogalerie:

Tvarohové knedlíčky s borůvkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lucie Novozámská, Brno

Ingredience

  • OMÁČKA:
  • 250 ml borůvek
  • 400 ml vody
  • kousek celé skořice
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 g cukru krystalu
  • 25 g škrobové moučky
  • 4 lžíce smetany
  • KNEDLÍČKY:
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 120 g dětské krupičky
  • asi 80 g cukru krupice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Borůvky zalijeme vodou, přidáme skořici, citronovou šťávu, cukr a škrob. Přivedeme za stálého míchání k varu a povaříme do zhoustnutí. Pak odstavíme a vmícháme smetanu. Tvaroh utřeme se žloutky a solí, vmícháme krupičku a necháme 10 minut stát.

  2. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do něj cukr a opatrně ho zapracujeme do těsta.

  3. Pomocí dvou lžic namočených ve vodě vykrajujeme z těsta knedlíčky, vložíme je do mírně vroucí vody a uvaříme. Knedlíčky vyndáme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Výborná domácí sekaná

Výborná domácí sekaná

Česká klasika snadno a rychle. Markéta Vušková, Dačice
Škola vaření /13.01.13
Zadělávané vepřové s majoránkou

Zadělávané vepřové s majoránkou

Můj děda měl rád k masu co nejvíc omáčky a já jsem po něm.

Zdena Pazderová, ...

Škola vaření /05.01.15
Pomazánka z vepřového bůčku

Pomazánka z vepřového bůčku

Silnější polovičce chutná hlavně k pivečku.

Jana Dlasková, Hodonín

Škola vaření /15.03.17
Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Jáhly máme v oblibě především proto, že jsou dobře stravitelné.

Ilona Skálová, ...

Škola vaření /14.09.16
Červená  vajíčka

Červená vajíčka

Jsou spíše fialová, ale i tak vypadají úžasně. Je to milá dekorace velikonočního ...
Škola vaření /30.03.12
Bramboračka s kroupami

Bramboračka s kroupami

Můžeš přidat i další zeleninu, třeba hrášek.

Petra Šiklová, Trutnov

Škola vaření /20.09.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama