Reklama
Tvarohové buchty
Fotogalerie:

Tvarohové buchty

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je hodně věcí, které jsem se od babičky naučila, a poctivé tvarohové buchty mezi ně rozhodně patří. 
Hana Sontagová, Brno

Ingredience

  • Těsto
  • mouka hladká mouka hladká
  • 200 ml mléko
  • 150 g hera
  • 1 vejce
  • 1 kostka droždí
  • špetka sůl
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • Nádivka
  • 1 tvaroh
  • dle chuti rozinky
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mouku prosijeme a do důlku rozdrobíme droždí, které pocukrujeme, a dáme do tepla vykynout kvásek. Když vzejde, přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr, heru a vlažné mléko. Vypracujeme těsto a necháme dokynout v teple.
  2. krok2
    Zatím připravíme nádivku: Smícháme měkký tvaroh, cukr, vanilkový cukr a rozinky. Aby byla nádivka správně vláčná, naředíme trochou mléka.
  3. krok3
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vykynuté těsto znovu propracujeme a tvoříme z něj placičky. Plníme je tvarohem, zabalíme do kuličky, potřeme rozehřátou herou a vkládáme do vymaštěného pekáčku s vyvýšeným okrajem. Jednotlivé buchty klademe vedle sebe. Dáme péci do předem vyhřáté trouby, pečeme asi 45 minut dozlatova.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Domácí nudle s mákem

Domácí nudle s mákem

Není nad vlastnoručně vyrobené těstoviny. Otto Plášek, Brno
Škola vaření /22.06.14
Rohlíky s mákem

Rohlíky s mákem

Jsou úplně jiné než ty kupované. Určitě si pochutnáš.
Zdeňka Hlocká, Praha
Škola vaření /28.02.10
Dušené červené zelí s vepřovými kousky

Dušené červené zelí s vepřovými kousky

Můžeme podávat jak s knedlíky, tak s bramborem.

Ivana Machková, Frýdek-Místek

Škola vaření /21.10.14
Králík na žampionech

Králík na žampionech

Houby dodají masu i omáčce výbornou chuť.

Stáňa Malcová, Velké Meziříčí

Škola vaření /20.12.12
Pouťové šátečky

Pouťové šátečky

Můžeš je naplnit také čerstvým ovocem.
Jana Klepetková, Blatnice
Škola vaření /25.08.09
Marmeládová směska

Marmeládová směska

Babička vždy říkala‚ že nejlepší marmeládu připravíme ze směsi letního ovoce.
...
Škola vaření /19.11.10
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama