Ingredience
- Těsto
- mouka hladká mouka hladká
- 200 ml mléko
- 150 g hera
- 1 vejce
- 1 kostka droždí
- špetka sůl
- 4 lžíce cukr krupice
- 1 cukr vanilkový
- Nádivka
- 1 tvaroh
- dle chuti rozinky
- 2 lžíce cukr krupice
- 1 cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku prosijeme a do důlku rozdrobíme droždí, které pocukrujeme, a dáme do tepla vykynout kvásek. Když vzejde, přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr, heru a vlažné mléko. Vypracujeme těsto a necháme dokynout v teple.
-
Zatím připravíme nádivku: Smícháme měkký tvaroh, cukr, vanilkový cukr a rozinky. Aby byla nádivka správně vláčná, naředíme trochou mléka.
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vykynuté těsto znovu propracujeme a tvoříme z něj placičky. Plníme je tvarohem, zabalíme do kuličky, potřeme rozehřátou herou a vkládáme do vymaštěného pekáčku s vyvýšeným okrajem. Jednotlivé buchty klademe vedle sebe. Dáme péci do předem vyhřáté trouby, pečeme asi 45 minut dozlatova.