Reklama
Tvarohové buchty
Fotogalerie:

Tvarohové buchty

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je hodně věcí, které jsem se od babičky naučila, a poctivé tvarohové buchty mezi ně rozhodně patří. 
Hana Sontagová, Brno

Ingredience

  • Těsto
  • mouka hladká mouka hladká
  • 200 ml mléko
  • 150 g hera
  • 1 vejce
  • 1 kostka droždí
  • špetka sůl
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • Nádivka
  • 1 tvaroh
  • dle chuti rozinky
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mouku prosijeme a do důlku rozdrobíme droždí, které pocukrujeme, a dáme do tepla vykynout kvásek. Když vzejde, přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr, heru a vlažné mléko. Vypracujeme těsto a necháme dokynout v teple.
  2. krok2
    Zatím připravíme nádivku: Smícháme měkký tvaroh, cukr, vanilkový cukr a rozinky. Aby byla nádivka správně vláčná, naředíme trochou mléka.
  3. krok3
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vykynuté těsto znovu propracujeme a tvoříme z něj placičky. Plníme je tvarohem, zabalíme do kuličky, potřeme rozehřátou herou a vkládáme do vymaštěného pekáčku s vyvýšeným okrajem. Jednotlivé buchty klademe vedle sebe. Dáme péci do předem vyhřáté trouby, pečeme asi 45 minut dozlatova.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Máslový mazanec

Máslový mazanec

Důležité je, aby těsto dobře nakynulo. Alena Páclová, Náchod
Škola vaření /07.03.17
Vaječný likér

Vaječný likér

Domácí recept naší skvělé babičky.
Škola vaření /01.03.09
Pečínka s kedlubnami

Pečínka s kedlubnami

Dušená zelenina je ještě lepší s čerstvým libečkem.


Kristýna Pecháčková, ...

Škola vaření /11.04.17
Jáhlový kuba

Jáhlový kuba

Dlouhé roky jsem připravovala vánočního kubu z krupek. Byl dobrý, ale od té doby, co ...
Škola vaření /14.12.08
Pohanková polévka s houbami

Pohanková polévka s houbami

V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub.
Božena Kolářová, ...
Škola vaření /27.09.11
Hlavička  se špenátem a kopřivami

Hlavička se špenátem a kopřivami

Recept se u nás dědí už několik generací.

Jana Slámová, Opava

Škola vaření /31.03.14
 

Nejnovější

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...
Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama