Reklama
Tradiční velikonoční mazanec
Fotogalerie:

Tradiční velikonoční mazanec

Šárka Adámková

Praha
Sladké velikonoční mlsání si nedokážu představit bez bochníku voňavého mazance s rozinkami.
Šárka Adámková, Praha

Ingredience

  • 120 g cukr krupice
  • 500 g mouka polohrubá
  • 50 g mandle
  • 120 g máslo
  • 4 žloutek
  • 250 ml mléko
  • 30 g droždí
  • 50 g rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do 100ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a mouky. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, vanil. cukrem a kváskem. Vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko, sůl a 3 žloutky. Do vypracovaného těsta vmícháme rozinky a polovinu mandlí. Mísu přikryjeme a těsto necháme kynout.  Pak z něj vytvoříme dva bochánky a necháme je kynout. Přeložíme je na plech, potřeme žloutkem, posypeme mandlemi a nahoře nastřihneme kříž. Vložíme do vyhřáté trouby (180°C) a pečeme asi 40 minut dozlatova.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami

Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami

Moc vás všechny v redakci zdravím a posílám vám recept na kuřecí stehýnka s neobvyklou...
Škola vaření /21.07.08
Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

Bez pikantní omáčky by pro mě bylo králičí maso příliš suché.

Olga Smetanová, ...

Škola vaření /13.10.16
Zavařený červený rybíz

Zavařený červený rybíz

Na koláče je díky své navinulé chuti výborný.
Vlasta Ondrušková, Havířov
Škola vaření /19.11.10
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Vynikající domácí marmeláda nejen na chleba, ale třeba i na mlsání.

Petra ...

Škola vaření /28.08.16
Sekaná z drůbežího masa

Sekaná z drůbežího masa

Dělala jsem ji v neděli dětem, byla moc dobrá.

Zdena Novotná, Rumburk

Škola vaření /16.07.16
Bábovka od babičky

Bábovka od babičky

Místo ořechů můžeš použít rozinky.
Eva Chudá, Ostrava Mariánské Hory
Škola vaření /27.09.11
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama