Ingredience
- 120 g cukr krupice
- 500 g mouka polohrubá
- 50 g mandle
- 120 g máslo
- 4 žloutek
- 250 ml mléko
- 30 g droždí
- 50 g rozinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do 100ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a mouky. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, vanil. cukrem a kváskem. Vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko, sůl a 3 žloutky. Do vypracovaného těsta vmícháme rozinky a polovinu mandlí. Mísu přikryjeme a těsto necháme kynout. Pak z něj vytvoříme dva bochánky a necháme je kynout. Přeložíme je na plech, potřeme žloutkem, posypeme mandlemi a nahoře nastřihneme kříž. Vložíme do vyhřáté trouby (180°C) a pečeme asi 40 minut dozlatova.