Reklama
Tradiční velikonoční mazanec
Fotogalerie:

Tradiční velikonoční mazanec

Šárka Adámková

Praha
Sladké velikonoční mlsání si nedokážu představit bez bochníku voňavého mazance s rozinkami.
Šárka Adámková, Praha

Ingredience

  • 120 g cukr krupice
  • 500 g mouka polohrubá
  • 50 g mandle
  • 120 g máslo
  • 4 žloutek
  • 250 ml mléko
  • 30 g droždí
  • 50 g rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do 100ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a mouky. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, vanil. cukrem a kváskem. Vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko, sůl a 3 žloutky. Do vypracovaného těsta vmícháme rozinky a polovinu mandlí. Mísu přikryjeme a těsto necháme kynout.  Pak z něj vytvoříme dva bochánky a necháme je kynout. Přeložíme je na plech, potřeme žloutkem, posypeme mandlemi a nahoře nastřihneme kříž. Vložíme do vyhřáté trouby (180°C) a pečeme asi 40 minut dozlatova.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vánoční smažený kapřík

Vánoční smažený kapřík

V trojobalu obalený a dozlatova usmažený kapr je prostě vánoční klasika. ...
Škola vaření /30.11.16
Houbové kyselo

Houbové kyselo

Kvásek si musíme udělat pár dní předem.

Jana Součková, Praha

Škola vaření /13.02.14
Babiččino tajemství

Babiččino tajemství

Pamatuji si recept, který dělala babička i mamka. Je to levné, rychlé a dobré.
Cecilie ...
Škola vaření /02.09.08
Fleky s uzeným a bylinkami

Fleky s uzeným a bylinkami

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /23.01.19
Cibulačka se žampiony

Cibulačka se žampiony

Hodí se na slavnostnější příležitosti.

Radka Holousková, Nymburk

Škola vaření /03.01.17
Pikantní hovězí guláš

Pikantní hovězí guláš

Guláš dělám nejraději z kližky, je šťavnatá.

Ludmila Vocílková, Příbram

Škola vaření /09.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu