Reklama
Tradiční koblihy
Fotogalerie:
 

Tradiční koblihy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou tak dobré, že dělat je jen o masopustu nestačí.

Zdena Bartošová, Chrudim

Ingredience

  • 250 ml vlažného mléka
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 20 g droždí
  • 500 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce rumu
  • 3 lžíce másla
  • podle potřeby tužší džem
  • na smažení olej
  • na posypání cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

13

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do poloviny vlažného mléka zamícháme lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy připravíme mouku, zbylý cukr, žloutky, rum, zbytek mléka a přidáme vzešlý kvásek. Vše propracujeme, přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme tužší, nelepivé těsto. Pak je přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.

  2. krok2

    Po vykynutí těsto přemístíme na lehce pomoučený vál a vyválíme na tloušťku asi 1 cm. Pak z něj vykrajujeme kolečka, na polovinu dáme marmeládu a každé přikryjeme dalším kolečkem.

  3. krok3

    Okraje pořádně přimáčkneme a znovu vykrojíme. Takto necháme ještě asi 10 minut kynout.

  4. krok4

    Do pánve nalijeme vyšší vrstvu oleje a rozehřejeme jej na střední teplotu. Koblihy smažíme dohněda, z každé strany 1–2 minuty. Pak je vyskládáme na papírové utěrky a ještě teplé pocukrujeme.

Tip redakce

Marmeláda na naplnění koblih může být jakákoli, já dávám přednost těm chuťově výraznějším. Anebo lze místo marmelády zvolit jinou náplň, třeba čokoládový krém.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Utopenci podle naší Jiřinky

Utopenci podle naší Jiřinky

Jsou vynikající a nikdy se u nás v lednici nezdrží dlouho. Karel Kroupa, Praha
Škola vaření /17.05.11
Kachna v šouletu

Kachna v šouletu

Klasika, na kterou se zapomíná.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /30.06.16
Kraple se zelím

Kraple se zelím

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.02.18
Koprová omáčka s vejcem

Koprová omáčka s vejcem

... a k tomu domácí  těstoviny, to nemá chybu.

Petr Nemanský, Nymburk

Škola vaření /04.10.16
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Tento likér je velmi sladký a v době chřipek navíc velmi zdravý.
Škola vaření /25.02.09
Králičí stehna s kroupovým rizotem

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto ...

Škola vaření /08.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu