Reklama
Tetiččina bábovka
Fotogalerie:

Tetiččina bábovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Piškot se s jahodami skvěle doplňuje. Když jsou po ruce, přidám i borůvky.

Denisa Durdíková, Humpolec

Ingredience

  • 200 g menších jahod
  • 250 g hery
  • 4 vejce
  • 230 g cukru krystalu
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • na vymazání a vysypání formy tuk a polohrubá mouka
  • na posypání cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

105 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Jahody zbavíme stopek, omyjeme a dobře osušíme. Heru nebo jiný tuk na pečení necháme povolit, například v mikrovlnné troubě. 

  2. 2. Žloutky utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, vyšlehané bílky a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Na závěr do těsta zapracujeme alespoň mírně vychladlou heru. 

  3. 3. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Půlku těsta dáme do formy, do těsta vmáčkneme jahody jednu vedle druhé a přikryjeme druhou polovinou těsta. 

  4. 4. Těsto na povrchu uhladíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 45 minut. Před vyjmutím z trouby provedeme zkoušku špejlí.  Bábovku necháme zchladnout, teprve potom ji vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a krájíme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadívané kuřecí stehýnko

Nadívané kuřecí stehýnko

Tato kuřecí stehýnka dají sice o trošku víc práce, ale jsou skutečně báječná. ...
Škola vaření /20.10.14
Slezské plněné pirohy

Slezské plněné pirohy

Zelí vždy pokrájím na menší kousky.

Veronika Klučková, Český Těšín

Škola vaření /07.11.17
Sladkokyselá zelenina

Sladkokyselá zelenina

K masu nemusíte podávat jen klasické přílohy, jako je rýže nebo knedlíky. Tato ...
Škola vaření /24.04.13
Domácí kaiserka

Domácí kaiserka

Petra Ferštlová, Rakovník

Škola vaření /27.01.19
Domácí jablečný burčák

Domácí jablečný burčák

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /01.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu