Reklama
Těstovinový nákyp
Fotogalerie:
 

Těstovinový nákyp

Eva Janderová

Přerov
Připrav k večeři a sklidíš určitě úspěch. Žampiony můžeš v sezoně nahradit čerstvými hříbky.
Eva Janderová, Přerov

Ingredience

  • 400 g nudle široké
  • 100 g žampiony
  • 2 rajčata
  • 50 g hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 100 ml mléko
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme. Žampiony a rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky. Hrášek opláchneme.
  2. krok2 Bešamel připravíme v kastrůlku, v němž rozpustíme máslo a zasypeme je hladkou moukou, promícháme a necháme zpěnit. Postupně po troškách přiléváme mléko, nezapomínejme míchat, aby nevznikly hrudky.
  3. krok3 Na závěr do bešamelu přidáme zakysanou smetanu, směs ochutíme solí a pepřem. Při mírné teplotě za stálého míchání povaříme.
  4. krok4 Připravíme si vymazanou dortovou formu (zapékací misku) a vrstvíme nejprve těstoviny, zeleninu, bešamel, těstoviny. Takto připravený nákyp zapečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C (asi 20 minut). Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem. Zdobíme čerstvou petrželkou.

    TIP:
    Sýr můžeš přimíchat hned do hotového bešamelu.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí nakládané zelí

Domácí nakládané zelí

Kysané zelí obsahuje spoustu vitaminů, které jsou pro nás v období chřipek velmi ...
Škola vaření /18.02.10
Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

K tradicím u nás chováme respekt i sympatie.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /16.06.17
Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět.

...

Škola vaření /25.06.16
Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Podle receptu

Věry Hanákové z Hořovic

Škola vaření /19.02.19
Bábovka od babičky

Bábovka od babičky

Místo ořechů můžeš použít rozinky.
Eva Chudá, Ostrava Mariánské Hory
Škola vaření /27.09.11
Kachna na jablkách se zelím

Kachna na jablkách se zelím

Připrav si pochutnání na neděli nebo na sváteční den. S jablky nemá ...

Škola vaření /22.06.16
 

Nejnovější

Olivové bochánky

Olivové bochánky

Podle receptu Tomáše Jirků z Prahy
Všehochuť /22.09.19
Kuřecí kousky s červeným zelím

Kuřecí kousky s červeným zelím

Podávej třeba s rýží

Podle receptu Zuzany Fialové z Mělníka

Všehochuť /22.09.19
Ořechový dort

Ořechový dort

Podle receptu Lukáše Maršálka z Rakovníku

Všehochuť /22.09.19
Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny

Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny

Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama