Reklama
Těstovinový nákyp
Fotogalerie:
 

Těstovinový nákyp

Eva Janderová

Přerov
Připrav k večeři a sklidíš určitě úspěch. Žampiony můžeš v sezoně nahradit čerstvými hříbky.
Eva Janderová, Přerov

Ingredience

  • 400 g nudle široké
  • 100 g žampiony
  • 2 rajčata
  • 50 g hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 100 ml mléko
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme. Žampiony a rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky. Hrášek opláchneme.
  2. krok2 Bešamel připravíme v kastrůlku, v němž rozpustíme máslo a zasypeme je hladkou moukou, promícháme a necháme zpěnit. Postupně po troškách přiléváme mléko, nezapomínejme míchat, aby nevznikly hrudky.
  3. krok3 Na závěr do bešamelu přidáme zakysanou smetanu, směs ochutíme solí a pepřem. Při mírné teplotě za stálého míchání povaříme.
  4. krok4 Připravíme si vymazanou dortovou formu (zapékací misku) a vrstvíme nejprve těstoviny, zeleninu, bešamel, těstoviny. Takto připravený nákyp zapečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C (asi 20 minut). Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem. Zdobíme čerstvou petrželkou.

    TIP:
    Sýr můžeš přimíchat hned do hotového bešamelu.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Dobroty z prasátka v jednom talíři. Eva Samková, Telč
Škola vaření /18.07.17
Bramborové placky se zelným salátem

Bramborové placky se zelným salátem

Na večeři nebo jako vydatná svačina.

Anna Slavíková, Zašová

Škola vaření /28.11.14
Tetiččina bábovka

Tetiččina bábovka

Piškot se s jahodami skvěle doplňuje. Když jsou po ruce, přidám i borůvky.

...

Škola vaření /30.06.16
Babiččino tajemství

Babiččino tajemství

Pamatuji si recept, který dělala babička i mamka. Je to levné, rychlé a dobré.
Cecilie ...
Škola vaření /02.09.08
Klevela ze švestek

Klevela ze švestek

Naše marmeláda ze švestek je výborná!

Ruth Šklíbová, Trutnov

Škola vaření /20.08.17
Chlebové bochánky s ořechy

Chlebové bochánky s ořechy

Mám dvě školou povinné děti, takže vařit musím skutečně denně. Dobře vím, co mají...
Škola vaření /29.03.10
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama