Reklama
Těstovinový nákyp
Fotogalerie:
 

Těstovinový nákyp

Eva Janderová

Přerov
Připrav k večeři a sklidíš určitě úspěch. Žampiony můžeš v sezoně nahradit čerstvými hříbky.
Eva Janderová, Přerov

Ingredience

  • 400 g nudle široké
  • 100 g žampiony
  • 2 rajčata
  • 50 g hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 100 ml mléko
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme. Žampiony a rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky. Hrášek opláchneme.
  2. krok2 Bešamel připravíme v kastrůlku, v němž rozpustíme máslo a zasypeme je hladkou moukou, promícháme a necháme zpěnit. Postupně po troškách přiléváme mléko, nezapomínejme míchat, aby nevznikly hrudky.
  3. krok3 Na závěr do bešamelu přidáme zakysanou smetanu, směs ochutíme solí a pepřem. Při mírné teplotě za stálého míchání povaříme.
  4. krok4 Připravíme si vymazanou dortovou formu (zapékací misku) a vrstvíme nejprve těstoviny, zeleninu, bešamel, těstoviny. Takto připravený nákyp zapečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C (asi 20 minut). Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem. Zdobíme čerstvou petrželkou.

    TIP:
    Sýr můžeš přimíchat hned do hotového bešamelu.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Růžolící džem

Růžolící džem

Jahodovou sezonu je třeba naplno využít. Kateřina Gajová, Brno
Škola vaření /13.09.15
Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Před servírováním nech bábovku vychladnout.

Kristýna Kratochvílová, Praha

...
Škola vaření /04.09.17
Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Je vynikající i z mraženého ovoce.
Božena Kolářová,Pouště
Škola vaření /17.10.11
Brynzové buchtičky

Brynzové buchtičky

Jsou výborné na svačinku se zeleninovým salátem nebo jako příloha, například jako ...

Škola vaření /19.05.15
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Na zahradě máme velkou hrušeň, která se nám každý podzim odmění úrodou sladkých ...
Škola vaření /19.11.08
Guláš na černém pivě

Guláš na černém pivě

Ještě lepší je udělat základ v litinovém hrnci a gulášek pomalu dusit ...

Škola vaření /28.08.17
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama