Reklama
Těstovinový nákyp
Fotogalerie:
 

Těstovinový nákyp

Eva Janderová

Přerov
Připrav k večeři a sklidíš určitě úspěch. Žampiony můžeš v sezoně nahradit čerstvými hříbky.
Eva Janderová, Přerov

Ingredience

  • 400 g nudle široké
  • 100 g žampiony
  • 2 rajčata
  • 50 g hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 100 ml mléko
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme. Žampiony a rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky. Hrášek opláchneme.
  2. krok2 Bešamel připravíme v kastrůlku, v němž rozpustíme máslo a zasypeme je hladkou moukou, promícháme a necháme zpěnit. Postupně po troškách přiléváme mléko, nezapomínejme míchat, aby nevznikly hrudky.
  3. krok3 Na závěr do bešamelu přidáme zakysanou smetanu, směs ochutíme solí a pepřem. Při mírné teplotě za stálého míchání povaříme.
  4. krok4 Připravíme si vymazanou dortovou formu (zapékací misku) a vrstvíme nejprve těstoviny, zeleninu, bešamel, těstoviny. Takto připravený nákyp zapečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C (asi 20 minut). Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem. Zdobíme čerstvou petrželkou.

    TIP:
    Sýr můžeš přimíchat hned do hotového bešamelu.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Vyzkoušej tuto lahůdku. Marcela Krejčí, Opava-Kateřinky
Škola vaření /25.01.10
Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Je to naše oblíbená nedělní pochoutka. A k tomu vychlazené pivečko.

Květa ...

Škola vaření /15.02.15
Kedlubnové zelí s cuketou

Kedlubnové zelí s cuketou

Máme ho raději než klasické hlávkové.

Květa Hošková, Vratimov

Škola vaření /17.12.12
Velikonoční minivdolečky

Velikonoční minivdolečky

Byla by škoda dělat je jen o Velikonocích.

Jarmila Pekárková, Vimperk

Škola vaření /25.03.15
Fořtovská roštěná

Fořtovská roštěná

Hovězí maso mám moc rád. Když se dobře připraví, je to lahůdka. Tuto roštěnou ...

Škola vaření /05.05.14
Zapečený tuřín s vejci a sýrem

Zapečený tuřín s vejci a sýrem

Z tuřínu se dají zužitkovat jak bulvy, tak i listy, z nichž je výborný salát.

Eliška...

Škola vaření /22.09.16
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama