Reklama
Telecí pečeně na víně
Fotogalerie:

Telecí pečeně na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdenka Fialová, Chomutov

Ingredience

  • 800 g vykostěné telecí kýty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 řapíky celeru
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 150 ml bílého vína
  • 2 lžičky provensálských bylinek
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti mletý bílý pepř
  • 250 ml masového vývaru
  • 1/2 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno. Zpěníme ji ve dvou lžících oleje. Omyté, osušené maso potřeme solí, pepřem, bylinkami a svážeme potravinovým provázkem do špalíku. Ten zprudka opečeme v kastrolu na zbylém oleji a másle ze všech stran asi 6 minut.

  2. Pak k masu přidáme zeleninu s výpekem, podlijeme vínem a zprudka vaříme bez poklice, až téměř všechno víno vydusíme. Podlijeme vývarem, osolíme. opepříme a dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a 15 minut vaříme na mírném ohni za častého míchání.

  3. Nakonec do šťávy vložíme zpět maso, aby se prohřálo.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinková nádivka

Bylinková nádivka

Velikonoce mám ráda. Přijedou vnoučci a vydají se na koledu. Já zatím ...
Škola vaření /18.07.10
Vdolky s povidly

Vdolky s povidly

Česká klasika nikdy neomrzí.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /21.10.16
Houbový kuba

Houbový kuba

Tradiční jídlo, které  kdysi vařívaly naše  babičky právě ...

Škola vaření /30.11.16
Beránek se sněhovým kožíškem

Beránek se sněhovým kožíškem

Velikonoční beránek z třeného těsta s kožíškem z bílkového sněhu.


...
Škola vaření /12.03.17
Jihočeské drbáky

Jihočeské drbáky

Výborně se hodí také ke kachně nebo k huse.

Miloslava Drobná, Kralupy nad ...

Škola vaření /30.04.15
Hráškovo-sýrový krém

Hráškovo-sýrový krém

Krémové polévky se u nás těší velké oblibě.

Markéta Musilová, Koryčany

Škola vaření /13.10.16
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama