Reklama
Tažený jablečný závin
Fotogalerie:

Tažený jablečný závin

Alžběta Šedová

Třebíč
Je to náš nejoblíbenější moučník. Naučila jsem se ho od manželovy babičky. Sní se za pár minut.
Alžběta Šedová, Třebíč

Ingredience

  • na těsto:
  • 140 g hladká mouka
  • 50 ml teplá voda
  • 50 g rozpuštěné máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1/2 lžičky citronová šťáva
  • 1/2 vejce
  • špetka sůl
  • na náplň:
  • 3 jablka
  • 50 g vlašské ořechy
  • špetka skořice
  • 50 g rozinky
  • 1 lžíce cukr
  • 2 lžíce strouhanka
  • na potření máslo

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme špetku soli, promícháme a ve středu uděláme důlek, do kterého dáme polovinu vejce, lžíci oleje, rozpuštěné máslo, vodu a citronovou šťávu. Rukama vypracujeme těsto a vytvoříme bochánek. V troubě mírně nahřejeme hrnec a těsto přiklopíme. Necháme je odpočinout.
  2. krok2 Jablka oloupeme a překrájíme na kousky. Přidáme rozinky, vlašské ořechy, promícháme a dochutíme cukrem a skořicí.
  3. Na vál položíme utěrku a posypeme ji hladkou moukou. Rozložíme těsto a pomocí válečku vyválíme. Rukama roztáhneme těsto na velmi tenký plát – měl by být skoro průsvitný. Posypeme ho strouhankou a jablka rozložíme na 2/3. Přehneme okraje a pomocí utěrky těsto zarolu­jeme.
  4. Přendáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 35 minut.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté buchty s mákem

Kynuté buchty s mákem

Kristina Baráková, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /23.11.18
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Skořicové jídášky

Skořicové jídášky

Když je pečlivě narovnám na talíř, mizejí podstatně rychleji, než se pečou.


Dominika...

Škola vaření /30.03.17
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Podle receptu 

Petra Hnízdila z Prahy

Škola vaření /25.01.19
Plněné zemáky

Plněné zemáky

Je to zase něco jiného, přitom chutnají výborně. 
Dana Švarcová, 
...
Škola vaření /28.12.10
Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Termix můžeš zvolit, jaký jen chceš!

Věra Korzárová, Ostrov

Škola vaření /31.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu