Reklama
Tažený jablečný závin
Fotogalerie:

Tažený jablečný závin

Alžběta Šedová

Třebíč
Je to náš nejoblíbenější moučník. Naučila jsem se ho od manželovy babičky. Sní se za pár minut.
Alžběta Šedová, Třebíč

Ingredience

  • na těsto:
  • 140 g hladká mouka
  • 50 ml teplá voda
  • 50 g rozpuštěné máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1/2 lžičky citronová šťáva
  • 1/2 vejce
  • špetka sůl
  • na náplň:
  • 3 jablka
  • 50 g vlašské ořechy
  • špetka skořice
  • 50 g rozinky
  • 1 lžíce cukr
  • 2 lžíce strouhanka
  • na potření máslo

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme špetku soli, promícháme a ve středu uděláme důlek, do kterého dáme polovinu vejce, lžíci oleje, rozpuštěné máslo, vodu a citronovou šťávu. Rukama vypracujeme těsto a vytvoříme bochánek. V troubě mírně nahřejeme hrnec a těsto přiklopíme. Necháme je odpočinout.
  2. krok2 Jablka oloupeme a překrájíme na kousky. Přidáme rozinky, vlašské ořechy, promícháme a dochutíme cukrem a skořicí.
  3. Na vál položíme utěrku a posypeme ji hladkou moukou. Rozložíme těsto a pomocí válečku vyválíme. Rukama roztáhneme těsto na velmi tenký plát – měl by být skoro průsvitný. Posypeme ho strouhankou a jablka rozložíme na 2/3. Přehneme okraje a pomocí utěrky těsto zarolu­jeme.
  4. Přendáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 35 minut.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Taštičky

Taštičky

Na sladkou tečku se vždy těší celá rodina. Hana Mrázová, Antonínův Důl
Škola vaření /14.09.10
Bezinkový med

Bezinkový med

Je výborným lékem na kašel a nachlazení.
Olga Burešová, Byšice
Škola vaření /08.09.10
Utopenci – klasika pro každého

Utopenci – klasika pro každého

Nejtěžší je vydržet těch pár dní, kdy se buřty musí nechat proležet.

Eva ...

Škola vaření /26.10.16
Zelné buchty

Zelné buchty

V rodině mého tatínka se tento recept předává už po mnoho let.

Jana ...

Škola vaření /28.10.15
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu