Reklama
Taštičky plněné uzeninami
Fotogalerie:

Taštičky plněné uzeninami

Helena Navrátilová

Praha
Vůbec se nemusíš bát udělat je jako pohoštění pro přátele. Jsou výborné! Například k vínu, ale i k pivu.
Helena Navrátilová, Praha

Ingredience

  • 1 ks cibule
  • 1 ks česnek
  • 100 g slanina anglická
  • 2 ks selské klobásky
  • podle potřeby olej na smažení
  • 150 g kukuřice sterilovaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 balíček těsto listové
  • 1 ks vejce na potření
  • na posyp sůl hrubá mořská

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibulku a česnek oloupeme a společně je nasekáme na drobné kousky. Anglickou slaninu i klobásky nakrájíme na kostičky.
  2. krok2 V pánvi rozehřejeme olej. Nejprve lehce orestujeme cibulku s česnekem. Poté přidáme pokrájené uzeniny a celou směs promícháme a dozlatova osmažíme. Těsně před koncem přidáme sterilovanou kukuřici. Necháme prohřát a potom dochutíme trochou pepře a soli
  3. krok3 Těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nakrájíme čtverce 10 x 10 cm. Na střed každého čtverce dáme lžíci uzeninové směsi. Naplněné plátky přehneme protilehlými rohy tak, aby tvořily trojúhelníky. Konce spojíme vidličkou nebo rádýlkem.
  4. Hotové šátečky klademe na vymazaný plech. Před pečením je ještě potřeme našlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Králík v majonéze

Králík v majonéze

Přestože žili ve městě, chovali moji prarodiče králíky a slepice celý život. ...
Škola vaření /21.01.16
Vaječný likér

Vaječný likér

Domácí recept naší skvělé babičky.
Škola vaření /01.03.09
Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Pikantní a navíc velmi zdravé.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /13.10.11
Bramborový závin

Bramborový závin

Velice jednoduchý, levný a opravdu dobrý moučník s příchutí jablek ...
Škola vaření /13.07.12
Karásky

Karásky

Tradiční dobrota z kynutého těsta.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /17.12.12
Domácí chléb

Domácí chléb

Zdravý, celozrnný. 
Alena Fenclová, Dobroměřice
Škola vaření /28.12.10
 

Nejnovější

Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Podáváme ozdobený čerstvými bylinkami. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /25.03.17
Kokosové řezy s banánem

Kokosové řezy s banánem

Rychlé, jednoduché, vhodné pro vegany.


Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /25.03.17
Sýrové suflé s bylinkami

Sýrové suflé s bylinkami

Suflé by se mělo podávat hned po vytažení z trouby. 

Ivana Pavlíková, ...

Všehochuť /25.03.17
Křidýlka Kentucky

Křidýlka Kentucky

Není to nic zdravého, ale syn by je jedl pořád.


Zora Rambousková, Praha

Všehochuť /25.03.17
Vejce Florentine

Vejce Florentine

Dopřej si pochoutku, která se podává v luxusních světových restauracích.


Andrea ...

Všehochuť /25.03.17
Americké lívance

Americké lívance

Nejlépe chutnají s lesním ovocem.


Lucie Hanáková, Ostrava

Sladký život /25.03.17
Perníkové slepičky

Perníkové slepičky

Roztomilé cukroví rozveselí nejen děti.


Alena Cikánková, Liberec

Sladký život /25.03.17
Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky.

Jana Malá, ...

Škola vaření /24.03.17
Špíz z bramborových knedlíků

Špíz z bramborových knedlíků

I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda.


...

Škola vaření /24.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama