Reklama
Taštičky plněné uzeninami
Fotogalerie:

Taštičky plněné uzeninami

Helena Navrátilová

Praha
Vůbec se nemusíš bát udělat je jako pohoštění pro přátele. Jsou výborné! Například k vínu, ale i k pivu.
Helena Navrátilová, Praha

Ingredience

  • 1 ks cibule
  • 1 ks česnek
  • 100 g slanina anglická
  • 2 ks selské klobásky
  • podle potřeby olej na smažení
  • 150 g kukuřice sterilovaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 balíček těsto listové
  • 1 ks vejce na potření
  • na posyp sůl hrubá mořská

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibulku a česnek oloupeme a společně je nasekáme na drobné kousky. Anglickou slaninu i klobásky nakrájíme na kostičky.
  2. krok2 V pánvi rozehřejeme olej. Nejprve lehce orestujeme cibulku s česnekem. Poté přidáme pokrájené uzeniny a celou směs promícháme a dozlatova osmažíme. Těsně před koncem přidáme sterilovanou kukuřici. Necháme prohřát a potom dochutíme trochou pepře a soli
  3. krok3 Těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nakrájíme čtverce 10 x 10 cm. Na střed každého čtverce dáme lžíci uzeninové směsi. Naplněné plátky přehneme protilehlými rohy tak, aby tvořily trojúhelníky. Konce spojíme vidličkou nebo rádýlkem.
  4. Hotové šátečky klademe na vymazaný plech. Před pečením je ještě potřeme našlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Velikonoční copánky

Velikonoční copánky

Většinou je peču z dvojité dávky. Veronika Marková, Český Těšín
Škola vaření /26.03.17
Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Výborná inspirace...
Jana Nagyová, Ústí n. Orlicí
Škola vaření /05.12.08
Kobližky babičky Věrky

Kobližky babičky Věrky

Máme je rádi bez náplně, dají se však plnit povidly, marmeládou a dokonce ...

Škola vaření /19.07.16
Zapékaná mrkev s brynzou

Zapékaná mrkev s brynzou

Díky pikantní brynze je jinak  fádní mrkev velmi lahodná.

Simona Vachlerová, Most

...
Škola vaření /07.05.17
Fleky s uzeným

Fleky s uzeným

Jednoduchý, rychlý a vydatný oběd.
Otto Plášek, Brno
Škola vaření /25.08.10
Protichřipkové topinky

Protichřipkové topinky

Osvědčují se zejména v tomto podzimním nevlídném období.
Květa Kroupová, Praha
...
Škola vaření /17.01.11
 

Nejnovější

Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Koláč vydrží dlouho vláčný. Hana Šátralová, Praha
Za pár korun /25.07.17
Mléčný koktejl s lesními plody

Mléčný koktejl s lesními plody

Letní osvěžení s ovocem.

Petra Lipowská, Hrádek

Za pár korun /25.07.17
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Kuřecí medailonky s cuketami

Kuřecí medailonky s cuketami

Pro děti používám koření bez chilli.

Jaroslava Ludáková, Praha

Vaříme express /25.07.17
Cuketový salát s lichořeřišnicí

Cuketový salát s lichořeřišnicí

Tyto barevné květy obsahují vitamin C.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /25.07.17
Dortíky s limetkovým krémem

Dortíky s limetkovým krémem

Jsou tak skvělé, že vždy raději dělám dvojitou dávku.

Alžběta Brdková, ...

Sladký život /25.07.17
Jahodová zmrzlina à la mrož

Jahodová zmrzlina à la mrož

Chuťově se podobá známé zmrzlině. Kdo chce, může ji ještě polít čokoládou.

...

Sladký život /25.07.17
Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé.

Petra Zídková, Pelhřimov

Škola vaření /24.07.17
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ...

Zdravě a chutně /24.07.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama