Reklama
Taštičky plněné uzeninami
Fotogalerie:

Taštičky plněné uzeninami

Helena Navrátilová

Praha
Vůbec se nemusíš bát udělat je jako pohoštění pro přátele. Jsou výborné! Například k vínu, ale i k pivu.
Helena Navrátilová, Praha

Ingredience

  • 1 ks cibule
  • 1 ks česnek
  • 100 g slanina anglická
  • 2 ks selské klobásky
  • podle potřeby olej na smažení
  • 150 g kukuřice sterilovaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 balíček těsto listové
  • 1 ks vejce na potření
  • na posyp sůl hrubá mořská

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibulku a česnek oloupeme a společně je nasekáme na drobné kousky. Anglickou slaninu i klobásky nakrájíme na kostičky.
  2. krok2 V pánvi rozehřejeme olej. Nejprve lehce orestujeme cibulku s česnekem. Poté přidáme pokrájené uzeniny a celou směs promícháme a dozlatova osmažíme. Těsně před koncem přidáme sterilovanou kukuřici. Necháme prohřát a potom dochutíme trochou pepře a soli
  3. krok3 Těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nakrájíme čtverce 10 x 10 cm. Na střed každého čtverce dáme lžíci uzeninové směsi. Naplněné plátky přehneme protilehlými rohy tak, aby tvořily trojúhelníky. Konce spojíme vidličkou nebo rádýlkem.
  4. Hotové šátečky klademe na vymazaný plech. Před pečením je ještě potřeme našlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Klopsy se zelím

Klopsy se zelím

Výborným sytým obědem zaženeš hlad.  Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /14.12.11
Krémová rybí polévka

Krémová rybí polévka

Moje babička vařila vynikající polévky. Milovala jsem její bramboračku, hrachovku i ...
Škola vaření /23.12.13
Kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky

Sladká bomba, která přijde k chuti.
Blanka Martínková, Opočno
Škola vaření /19.11.08
Štruple

Štruple

Toto cukroví mám ráda, pekla mi ho babička.
Miloslava Vavrysová, Lužice
Škola vaření /22.02.10
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Vynikající domácí marmeláda nejen na chleba, ale třeba i na mlsání.

Petra ...

Škola vaření /28.08.16
Zadělávané dršťky

Zadělávané dršťky

Kdo neokusil, neuvěří, jaká je to mňamka.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.05.16
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama