Reklama
Sypánky s mákem
Fotogalerie:

Sypánky s mákem

Michaela Maťovčíková

Český Brod
Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte recept mé prababičky – skvělé nadýchané a mákem posypané bochánky jsou báječnou přílohou.
Michaela Maťovčíková, Český Brod

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • dle potřeby mléko
  • 42 g droždí
  • 1 lžíce škvarky

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nasypeme mouku‚ osolíme ji a doprostřed uděláme prstem důlek. Do důlku přidáme vejce‚ vlažné mléko a rozdrolené droždí. Těsto zamícháme‚ přidáme škvarky‚ zaděláme jako na knedlíky a dáme kynout na teplé místo podle potřeby asi 1‚5 hodiny.
  2. krok2 Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a roztáhneme prsty. Sklenicí vykrajujeme kolečka‚ ze kterých děláme bochánky.
  3. krok3 Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme je dle chuti mákem.
  4. Sypánky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C tak dlouho, dokud nebudou zespodu lehce opečené.

    TIP: Nejlepší jsou jako příloha k bramboračce‚ ale i samotné jsou velmi dobré.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Cibulačky k čaji

Cibulačky k čaji

Tyto slané koláčky hned zmizí ze stolu. Zdeňka Podávková, Kolín
Škola vaření /07.11.08
Plněná kachní prsa

Plněná kachní prsa

Kachní prsíčka plněná jemnou houskovou nádivkou s drůbky se hodí i pro ...

Škola vaření /24.10.16
Kmínová polévka

Kmínová polévka

Polévka našich prababiček, které si uměly poradit s všelijakými neduhy.

Lenka ...

Škola vaření /25.01.13
Krémová rybí polévka

Krémová rybí polévka

Vládne našemu stolu už bůhví-kolikátou generaci. Chutná mi nejvíc ze všech, ...

Škola vaření /13.02.12
Čočka s krupkami

Čočka s krupkami

Jí se na Nový rok, má zajistit dostatek peněz.

Zdeněk Blahoš, Karviná

Škola vaření /24.01.17
Fořtovská roštěná

Fořtovská roštěná

Hovězí maso mám moc rád. Když se dobře připraví, je to lahůdka. Tuto roštěnou ...

Škola vaření /05.05.14
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama