Reklama
Reklama
Sypánky s mákem
Fotogalerie:

Sypánky s mákem

Michaela Maťovčíková

Český Brod
Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte recept mé prababičky – skvělé nadýchané a mákem posypané bochánky jsou báječnou přílohou.
Michaela Maťovčíková, Český Brod

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • dle potřeby mléko
  • 42 g droždí
  • 1 lžíce škvarky

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nasypeme mouku‚ osolíme ji a doprostřed uděláme prstem důlek. Do důlku přidáme vejce‚ vlažné mléko a rozdrolené droždí. Těsto zamícháme‚ přidáme škvarky‚ zaděláme jako na knedlíky a dáme kynout na teplé místo podle potřeby asi 1‚5 hodiny.
  2. krok2 Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a roztáhneme prsty. Sklenicí vykrajujeme kolečka‚ ze kterých děláme bochánky.
  3. krok3 Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme je dle chuti mákem.
  4. Sypánky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C tak dlouho, dokud nebudou zespodu lehce opečené.

    TIP: Nejlepší jsou jako příloha k bramboračce‚ ale i samotné jsou velmi dobré.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zajíc nadivoko

Zajíc nadivoko

Pokud máme staršího zajíce, měl by být naložený v mořidle 4–6 dní. Tomáš ...
Škola vaření /20.01.17
Nakládaný eidam a syrečky

Nakládaný eidam a syrečky

Můj tchán miluje syrečky a už je ochutnal v různých úpravách. Tento nakládaný ...

Škola vaření /10.09.13
Tvarohový mazanec

Tvarohový mazanec

U nás dodržujeme tradice, takže mazanec na velikonoční tabuli nikdy nechybí.


Aneta ...

Škola vaření /29.03.17
Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Od té doby, kdy jsem ji ochutnala, si už v obchodě paštiku nekupuji.

Dita Kunešová, ...

Škola vaření /19.09.16
‚‚Foukanec‘‘ naší babičky

‚‚Foukanec‘‘ naší babičky

Máme ho moc rády.
Anna a Jana Dobřichovské,
Bílá Třemešná
Škola vaření /18.02.10
nebeská nádivka

nebeská nádivka

Říkáme jí nebeská, protože je opravdu vynikající. Každý, kdo ji ochutnal, odcházel ...
Škola vaření /23.09.08
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama