Reklama
Sypánky s mákem
Fotogalerie:

Sypánky s mákem

Michaela Maťovčíková

Český Brod
Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte recept mé prababičky – skvělé nadýchané a mákem posypané bochánky jsou báječnou přílohou.
Michaela Maťovčíková, Český Brod

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • dle potřeby mléko
  • 42 g droždí
  • 1 lžíce škvarky

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nasypeme mouku‚ osolíme ji a doprostřed uděláme prstem důlek. Do důlku přidáme vejce‚ vlažné mléko a rozdrolené droždí. Těsto zamícháme‚ přidáme škvarky‚ zaděláme jako na knedlíky a dáme kynout na teplé místo podle potřeby asi 1‚5 hodiny.
  2. krok2 Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a roztáhneme prsty. Sklenicí vykrajujeme kolečka‚ ze kterých děláme bochánky.
  3. krok3 Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme je dle chuti mákem.
  4. Sypánky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C tak dlouho, dokud nebudou zespodu lehce opečené.

    TIP: Nejlepší jsou jako příloha k bramboračce‚ ale i samotné jsou velmi dobré.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kachna na jablkách se zelím

Kachna na jablkách se zelím

Připrav si pochutnání na neděli nebo na sváteční den. S jablky nemá ...
Škola vaření /22.06.16
Vepřové plátky na hořčici s houbami

Vepřové plátky na hořčici s houbami

Pravé hřiby jsou samozřejmě nejlepší, mám v lese své místo, kam na ně chodím.

Eva ...

Škola vaření /11.09.16
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Tento recept miluje celá rodina!
Ester Kindlová, Svitavy
Škola vaření /12.04.12
Vepřové maso v koprové omáčce

Vepřové maso v koprové omáčce

Když vyrazí kopr, hned si dělám omáčku.

Barbora Brudná, Třinec

Škola vaření /06.08.09
Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Vnučka si ve školní jídelně dala k obědu nastavovanou kaši. Moc si pochutnala a divila ...
Škola vaření /02.09.08
Vepřový kotlík

Vepřový kotlík

Je zvláštní, že všechny ty dobroty nám stejně v dětství chutnaly nějak líp.
David ...
Škola vaření /24.02.10
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama