Reklama
Sypánky s mákem
Fotogalerie:

Sypánky s mákem

Michaela Maťovčíková

Český Brod
Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte recept mé prababičky – skvělé nadýchané a mákem posypané bochánky jsou báječnou přílohou.
Michaela Maťovčíková, Český Brod

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • dle potřeby mléko
  • 42 g droždí
  • 1 lžíce škvarky

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nasypeme mouku‚ osolíme ji a doprostřed uděláme prstem důlek. Do důlku přidáme vejce‚ vlažné mléko a rozdrolené droždí. Těsto zamícháme‚ přidáme škvarky‚ zaděláme jako na knedlíky a dáme kynout na teplé místo podle potřeby asi 1‚5 hodiny.
  2. krok2 Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a roztáhneme prsty. Sklenicí vykrajujeme kolečka‚ ze kterých děláme bochánky.
  3. krok3 Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme je dle chuti mákem.
  4. Sypánky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C tak dlouho, dokud nebudou zespodu lehce opečené.

    TIP: Nejlepší jsou jako příloha k bramboračce‚ ale i samotné jsou velmi dobré.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Sladkokyselé vepřové

Sladkokyselé vepřové

Česnekové výhonky lze nahradit pórkem. Iva Trhoňová, Nesovice
Škola vaření /25.05.16
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Často přemýšlím, jakou sladkou dobrotu upeču jako moučník své rodině. Vím, že ...
Škola vaření /22.12.08
Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Suroviny máme obvykle doma po ruce.
Marcela Labudová, Praha
Škola vaření /12.05.10
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Prejt se u nás dá koupit i mražený.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /07.02.14
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Připrav k večeři a sklidíš určitě úspěch. Žampiony můžeš v sezoně nahradit ...
Škola vaření /23.11.10
"Humrový" salát

"Humrový" salát

Je k nerozeznání od chuti pravého humra!
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Škola vaření /22.01.09
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama