Reklama
Svíčková s masovými kuličkami
Fotogalerie:

Svíčková s masovými kuličkami

Zdeňka Polanská

Vsetín

I svíčková omáčka se dá připravit trochu jiným způsobem‚ než na jaký jsme zvyklí.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 450 g mleté maso
  • 2 vejce
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • 3 lžíce hladká mouka
  • mouka na obalení
  • olej na smažení
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • 500 g zelenina na svíčkovou (celer, petržel, mrkev)
  • 3 kuličky nové koření
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky celý pepř
  • 1/2 kostky bujon
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso promícháme s vejci‚ solí‚ pepřem a dvěma lžícemi mouky. Z masové směsi tvoříme v ruce kuličky‚ obalíme je v hladké mouce a osmažíme na oleji.

  2. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno‚ osmažíme ve větším hrnci na oleji‚ přidáme nastrouhanou zeleninu‚ opečeme‚ podlijeme vodou‚ přidáme koření‚ bujon a opečené kuličky a 15 minut dusíme.  V troše vody rozmícháme lžíci mouky‚ přidáme k zelenině a za občasného míchání ještě 15 minut vaříme.

  3. Masové kuličky a koření vyjmeme‚ omáčku rozmixujeme‚ zalijeme smetanou‚ maso vrátíme do omáčky a ještě chvilku provaříme. Podáváme s knedlíkem‚ s rýží nebo jenom s pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí jablečný burčák

Domácí jablečný burčák

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /01.10.18
Buchty

Buchty

Osvědčený babiččin recept.

Miloslava Lušáková, Kolín

Škola vaření /10.10.16
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Má vynikající chuť, navíc pomáhá při kašli.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Škola vaření /08.09.11
Ovarová polévka

Ovarová polévka

Spotřebuji i podřadnější druhy masa.

Jana Dlasková, Hodonín

Škola vaření /13.10.13
Veselé perníčky

Veselé perníčky

Vždycky je upeču před svátky, aby byly pěkně odleželé.


Růžena Neprašová, Ústí ...

Škola vaření /30.03.17
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Do nádivky přidej nasekanou petrželku.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Škola vaření /11.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu