Reklama
Svíčková s masovými kuličkami
Fotogalerie:

Svíčková s masovými kuličkami

Zdeňka Polanská

Vsetín

I svíčková omáčka se dá připravit trochu jiným způsobem‚ než na jaký jsme zvyklí.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 450 g mleté maso
  • 2 vejce
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • 3 lžíce hladká mouka
  • mouka na obalení
  • olej na smažení
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • 500 g zelenina na svíčkovou (celer, petržel, mrkev)
  • 3 kuličky nové koření
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky celý pepř
  • 1/2 kostky bujon
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso promícháme s vejci‚ solí‚ pepřem a dvěma lžícemi mouky. Z masové směsi tvoříme v ruce kuličky‚ obalíme je v hladké mouce a osmažíme na oleji.

  2. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno‚ osmažíme ve větším hrnci na oleji‚ přidáme nastrouhanou zeleninu‚ opečeme‚ podlijeme vodou‚ přidáme koření‚ bujon a opečené kuličky a 15 minut dusíme.  V troše vody rozmícháme lžíci mouky‚ přidáme k zelenině a za občasného míchání ještě 15 minut vaříme.

  3. Masové kuličky a koření vyjmeme‚ omáčku rozmixujeme‚ zalijeme smetanou‚ maso vrátíme do omáčky a ještě chvilku provaříme. Podáváme s knedlíkem‚ s rýží nebo jenom s pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramboráčky s uzeným masem

Bramboráčky s uzeným masem

Připravovala je už moje prababička. Božena Krejčiříková, Kobylí Hlava
Škola vaření /31.05.10
Vepřové maso s celerovou omáčkou

Vepřové maso s celerovou omáčkou

Tuto omáčku vaříme často, ale vím, že ji dost lidí nezná.

Dita Skoumalová, Praha

Škola vaření /12.10.17
Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
Troubový guláš

Troubový guláš

Při pečení neotevírej, nemíchej a nekoukej.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Škola vaření /29.12.10
Staročeský houbový kuba

Staročeský houbový kuba

Staré rodinné tradice poctivě dodržujeme.

Brigita Sováková, Milevsko

Škola vaření /07.12.14
Pivní boží milosti

Pivní boží milosti

Tento recept od babičky je fakt boží...


Lenka Čajková, Velká nad Veličkou

Škola vaření /23.03.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama