Reklama
Svíčková s masovými kuličkami
Fotogalerie:

Svíčková s masovými kuličkami

Zdeňka Polanská

Vsetín

I svíčková omáčka se dá připravit trochu jiným způsobem‚ než na jaký jsme zvyklí.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 450 g mleté maso
  • 2 vejce
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • 3 lžíce hladká mouka
  • mouka na obalení
  • olej na smažení
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • 500 g zelenina na svíčkovou (celer, petržel, mrkev)
  • 3 kuličky nové koření
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky celý pepř
  • 1/2 kostky bujon
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso promícháme s vejci‚ solí‚ pepřem a dvěma lžícemi mouky. Z masové směsi tvoříme v ruce kuličky‚ obalíme je v hladké mouce a osmažíme na oleji.

  2. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno‚ osmažíme ve větším hrnci na oleji‚ přidáme nastrouhanou zeleninu‚ opečeme‚ podlijeme vodou‚ přidáme koření‚ bujon a opečené kuličky a 15 minut dusíme.  V troše vody rozmícháme lžíci mouky‚ přidáme k zelenině a za občasného míchání ještě 15 minut vaříme.

  3. Masové kuličky a koření vyjmeme‚ omáčku rozmixujeme‚ zalijeme smetanou‚ maso vrátíme do omáčky a ještě chvilku provaříme. Podáváme s knedlíkem‚ s rýží nebo jenom s pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Třešňová žemlovka

Třešňová žemlovka

Třešně si začátkem léta ráda užívám a snažím se ob­je­vovat nové ...
Škola vaření /19.10.09
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Vynikající domácí marmeláda nejen na chleba, ale třeba i na mlsání.

Petra ...

Škola vaření /28.08.16
Bramborový závin

Bramborový závin

Velice jednoduchý, levný a opravdu dobrý moučník s příchutí jablek ...
Škola vaření /13.07.12
Domácí klobása

Domácí klobása

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Škola vaření /14.02.18
Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Moje babička Eva výborně pekla. Na její moučníky vzpomínáme dodnes.
Lenka ...
Škola vaření /19.10.10
Šťáva z bezinkových květů

Šťáva z bezinkových květů

Koláče pronikavě aromatických květů najdeš při každé procházce přírodou. Neváhej,...
Škola vaření /24.07.09
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama