Reklama
Reklama
Svíčková s masovými kuličkami
Fotogalerie:

Svíčková s masovými kuličkami

Zdeňka Polanská

Vsetín

I svíčková omáčka se dá připravit trochu jiným způsobem‚ než na jaký jsme zvyklí.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 450 g mleté maso
  • 2 vejce
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • 3 lžíce hladká mouka
  • mouka na obalení
  • olej na smažení
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • 500 g zelenina na svíčkovou (celer, petržel, mrkev)
  • 3 kuličky nové koření
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky celý pepř
  • 1/2 kostky bujon
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso promícháme s vejci‚ solí‚ pepřem a dvěma lžícemi mouky. Z masové směsi tvoříme v ruce kuličky‚ obalíme je v hladké mouce a osmažíme na oleji.

  2. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno‚ osmažíme ve větším hrnci na oleji‚ přidáme nastrouhanou zeleninu‚ opečeme‚ podlijeme vodou‚ přidáme koření‚ bujon a opečené kuličky a 15 minut dusíme.  V troše vody rozmícháme lžíci mouky‚ přidáme k zelenině a za občasného míchání ještě 15 minut vaříme.

  3. Masové kuličky a koření vyjmeme‚ omáčku rozmixujeme‚ zalijeme smetanou‚ maso vrátíme do omáčky a ještě chvilku provaříme. Podáváme s knedlíkem‚ s rýží nebo jenom s pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí houstičky

Domácí houstičky

U nás jsou houstičky velmi oblíbené. Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou
Škola vaření /28.02.10
Pomalu pečená hovězí kližka

Pomalu pečená hovězí kližka

Co dodat - šťavnatá část hovězího s obsahem potřebného kolagenu.

Otto Plášek, Brno

...
Škola vaření /05.06.13
Košíčky s pudinkem

Košíčky s pudinkem

Jsou podobné sladkým vdolečkům od mojí babičky.
Jana Horká, Písek
Škola vaření /05.01.09
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /06.03.18
Krém z kořenové  zeleniny

Krém z kořenové zeleniny

Krémové polévky mám nejraději.


Alice Kovandová, 11 let, Příbram

Škola vaření /26.03.17
Kapr pečený na cibuli

Kapr pečený na cibuli

Další recept na nejoblíbenější českou rybu.


Anna Šušláková, Most

Škola vaření /19.03.17
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama