Reklama
Švestkové knedlíky sypané tvarohem
Fotogalerie:

Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Hana Slámová

Louny
Když nám je babička dělávala, vždycky jsme je hned zbaštili, na večeři nezbyly. Také moje vnoučata je milují, vařím je často.
Hana Slámová, Louny

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka hrubá
  • 30 g droždí
  • 40 g cukr krupice
  • 250 ml mléko
  • 60 g máslo
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 75 g švestky
  • Dochucení
  • 150 g tvaroh
  • 100 g cukr moučkový
  • 100 g pražených máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejdříve si připravíme kvásek. V misce rozdrobíme droždí, přilijeme mléko, přidáme cukr a špetku mouky. Vše promícháme a necháme na teplém místě vzejít. 
  2. krok2
    Do mísy nasypeme zbytek mouky, špetku soli a promícháme. Přilijeme zbytek mléka, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, necháme v míse, přikryjeme utěrkou a dámme do tepla vykynout. 
  3. krok3
    Těsto znovu propracujeme a vytvoříme malé placky, které plníme vypeckovanými švestkami. Knedlíky necháme znovu lehce nakynout a vložíme je do vroucí vody. Plamen ztlumíme a knedlíky pozvolna dovaříme zhruba 15 minut. Po vyjmutí je propícháme vidličkou, aby unikla pára – jinak by se srazily.
  4. Na talíři uvařené knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.  
    TIP: Místo nastrouhaného tvarohu posypej knedlíky na másle osmaženou strouhankou.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech. Ester Witasová, Hnojník
Škola vaření /28.02.14
Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy plněné jahodovou zavařeninou.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /21.04.17
Fazolová polévka s lokšemi

Fazolová polévka s lokšemi

Klidně ji podávej jako hlavní jídlo.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /24.02.15
Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Jeho výhodou je, že ho nemusíme smažit.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /21.04.10
Hovězí roláda

Hovězí roláda

Moje babička dělala nepřekonatelnou hovězí roládu. Já jsem její recept pouze ...
Škola vaření /11.02.13
Tvarohové taštičky  s ořechy

Tvarohové taštičky s ořechy

Dělávala mi je moje polská babička.

Alexandra Prokopová, Semily

Škola vaření /16.10.16
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama