Reklama
Reklama
Švestkové knedlíky sypané tvarohem
Fotogalerie:

Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Hana Slámová

Louny
Když nám je babička dělávala, vždycky jsme je hned zbaštili, na večeři nezbyly. Také moje vnoučata je milují, vařím je často.
Hana Slámová, Louny

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka hrubá
  • 30 g droždí
  • 40 g cukr krupice
  • 250 ml mléko
  • 60 g máslo
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 75 g švestky
  • Dochucení
  • 150 g tvaroh
  • 100 g cukr moučkový
  • 100 g pražených máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejdříve si připravíme kvásek. V misce rozdrobíme droždí, přilijeme mléko, přidáme cukr a špetku mouky. Vše promícháme a necháme na teplém místě vzejít. 
  2. krok2
    Do mísy nasypeme zbytek mouky, špetku soli a promícháme. Přilijeme zbytek mléka, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, necháme v míse, přikryjeme utěrkou a dámme do tepla vykynout. 
  3. krok3
    Těsto znovu propracujeme a vytvoříme malé placky, které plníme vypeckovanými švestkami. Knedlíky necháme znovu lehce nakynout a vložíme je do vroucí vody. Plamen ztlumíme a knedlíky pozvolna dovaříme zhruba 15 minut. Po vyjmutí je propícháme vidličkou, aby unikla pára – jinak by se srazily.
  4. Na talíři uvařené knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.  
    TIP: Místo nastrouhaného tvarohu posypej knedlíky na másle osmaženou strouhankou.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vývar s kroupami

Vývar s kroupami

Můžeš použít malé krupky, rychle změknou. Eva Slaninová, Pardubice
Škola vaření /20.05.17
Čalamáda

Čalamáda

Použij jako přílohu nebo přidávej do salátů.
Bára Kulichová, Červený Kostelec
...
Škola vaření /19.11.10
Hlavička  se špenátem a kopřivami

Hlavička se špenátem a kopřivami

Recept se u nás dědí už několik generací.

Jana Slámová, Opava

Škola vaření /31.03.14
Líný gulášek z vepřového

Líný gulášek z vepřového

Jan Pásler, Bohušovice nad Ohří

Škola vaření /26.02.18
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Anglická slanina králičí maso provoní.


Jana Prokopová, Dolní Město

Škola vaření /20.03.17
Jelítkový prejt se zelím

Jelítkový prejt se zelím

Mám nejraději poctivý domácí prejt. Není tak těžké si ho udělat.

Jana Svačinová, ...

Škola vaření /02.03.15
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama