Reklama
Reklama
Švestkové knedlíky sypané tvarohem
Fotogalerie:

Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Hana Slámová

Louny
Když nám je babička dělávala, vždycky jsme je hned zbaštili, na večeři nezbyly. Také moje vnoučata je milují, vařím je často.
Hana Slámová, Louny

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka hrubá
  • 30 g droždí
  • 40 g cukr krupice
  • 250 ml mléko
  • 60 g máslo
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 75 g švestky
  • Dochucení
  • 150 g tvaroh
  • 100 g cukr moučkový
  • 100 g pražených máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejdříve si připravíme kvásek. V misce rozdrobíme droždí, přilijeme mléko, přidáme cukr a špetku mouky. Vše promícháme a necháme na teplém místě vzejít. 
  2. krok2
    Do mísy nasypeme zbytek mouky, špetku soli a promícháme. Přilijeme zbytek mléka, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, necháme v míse, přikryjeme utěrkou a dámme do tepla vykynout. 
  3. krok3
    Těsto znovu propracujeme a vytvoříme malé placky, které plníme vypeckovanými švestkami. Knedlíky necháme znovu lehce nakynout a vložíme je do vroucí vody. Plamen ztlumíme a knedlíky pozvolna dovaříme zhruba 15 minut. Po vyjmutí je propícháme vidličkou, aby unikla pára – jinak by se srazily.
  4. Na talíři uvařené knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.  
    TIP: Místo nastrouhaného tvarohu posypej knedlíky na másle osmaženou strouhankou.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jáhly se zelím

Jáhly se zelím

Pochutnej si zdravě a jako za starých časů. Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /09.04.09
Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Nejlepší je rozležený na druhý den.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /04.02.16
Mandlová sekačka

Mandlová sekačka

Zkusila jsem ji poprvé a byla moc dobrá.

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /25.06.16
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pavlína Kadlecová, Sepekov

Škola vaření /29.03.18
Kynutý závin s mákem

Kynutý závin s mákem

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /10.08.18
Králičí vývar s knedlíčky

Králičí vývar s knedlíčky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /03.12.17
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama