Švestkové knedlíky sypané tvarohem
Fotogalerie:

Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Hana Slámová

Louny
Když nám je babička dělávala, vždycky jsme je hned zbaštili, na večeři nezbyly. Také moje vnoučata je milují, vařím je často.
Hana Slámová, Louny

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka hrubá
  • 30 g droždí
  • 40 g cukr krupice
  • 250 ml mléko
  • 60 g máslo
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 75 g švestky
  • Dochucení
  • 150 g tvaroh
  • 100 g cukr moučkový
  • 100 g pražených máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejdříve si připravíme kvásek. V misce rozdrobíme droždí, přilijeme mléko, přidáme cukr a špetku mouky. Vše promícháme a necháme na teplém místě vzejít. 
  2. krok2
    Do mísy nasypeme zbytek mouky, špetku soli a promícháme. Přilijeme zbytek mléka, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, necháme v míse, přikryjeme utěrkou a dámme do tepla vykynout. 
  3. krok3
    Těsto znovu propracujeme a vytvoříme malé placky, které plníme vypeckovanými švestkami. Knedlíky necháme znovu lehce nakynout a vložíme je do vroucí vody. Plamen ztlumíme a knedlíky pozvolna dovaříme zhruba 15 minut. Po vyjmutí je propícháme vidličkou, aby unikla pára – jinak by se srazily.
  4. Na talíři uvařené knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.  
    TIP: Místo nastrouhaného tvarohu posypej knedlíky na másle osmaženou strouhankou.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové ocásky na medu

Vepřové ocásky na medu

Podlijeme a pečeme hezky pomalu, aby vznikla hustá šťávička. Monika Kubaříková, ...
Škola vaření /25.10.17
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Díky vařenému bramboru je těsto vláčné.

Soňa Sommerová, Unkovice

Škola vaření /29.06.14
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Vydatná hrachová polévka se zeleninou

Vydatná hrachová polévka se zeleninou

Eva Mikysková, Třebíč

Škola vaření /11.10.18
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Guk, Pelhřimov

Škola vaření /13.03.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama