Reklama
Švestkové knedlíky
Fotogalerie:

Švestkové knedlíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Ingredience

  • 500  g brambor
  • 250  g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce
  • 600 ml mléka
  • 600  g švestek
  • 50  g mletého modrého máku
  • 100  g cukru moučky
  • 60  g rozpuštěného másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme a uvaříme v hrnci doměkka. Uvařené brambory necháme trochu vychladnout, poté je oloupeme a najemno nastrouháme.

  2. Do mísy k nastrouhaným bramborám přisypeme mouku, přidáme špetku soli i vejce a přilijeme mléko. Suroviny dobře promícháme a vypracujeme v hladké tužší těsto.

  3. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše větší válec a tupou stranou nože odkrájíme jednotlivé porce na knedlíky široké asi 2 cm.

  4. Pracovní plochu znovu pomoučíme a prsty opatrně vytvarujeme tenké placičky. Pokud se těsto lepí k prstům, poprášíme je trochu hrubou moukou.

  5. Švestky omyjeme, necháme okapat v sítu a vypeckujeme. Pak švestkami naplníme připravené bramborové placky a vytvarujeme knedlíky.

  6. Do kastrolu nalijeme dostatečné množství vody, lehce ji osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody dáme knedlíky a oheň ztlumíme. Zpočátku vařečkou promícháme, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu. Vaříme asi 5–7 minut podle velikosti.

  7. Mezitím v míse promícháme mák s cukrem. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou vařečkou a dáme do mísy. Servírujeme posypané mákem a přelité rozpuštěným máslem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (18.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Vynikající domácí marmeláda nejen na chleba, ale třeba i na mlsání. Petra ...
Škola vaření /28.08.16
Myši

Myši

Někdy přidám do těsta i pár lžiček rumu.
Renáta Lepíková, Raškovice
Škola vaření /29.12.10
Dušené vepřové s tymiánem

Dušené vepřové s tymiánem

Moje zamilované jídlo mi vždy připomene bezstarostné dětství.
 Jana ...
Škola vaření /02.01.14
Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

Podáváme přelité šťávou, se zelím a noky.

Bohumila Šťastná, Praha

Škola vaření /21.01.17
Fazolačka

Fazolačka

Voní po uzeném

Magda Lacková, Klatovy

Škola vaření /26.01.18
Bramborová polévka s klobásou

Bramborová polévka s klobásou

Hotovou ozdobíme opečenou klobásou s pórkem.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /29.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu