Reklama
Švestkové knedlíky
Fotogalerie:

Švestkové knedlíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Ingredience

  • 500  g brambor
  • 250  g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce
  • 600 ml mléka
  • 600  g švestek
  • 50  g mletého modrého máku
  • 100  g cukru moučky
  • 60  g rozpuštěného másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme a uvaříme v hrnci doměkka. Uvařené brambory necháme trochu vychladnout, poté je oloupeme a najemno nastrouháme.

  2. Do mísy k nastrouhaným bramborám přisypeme mouku, přidáme špetku soli i vejce a přilijeme mléko. Suroviny dobře promícháme a vypracujeme v hladké tužší těsto.

  3. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše větší válec a tupou stranou nože odkrájíme jednotlivé porce na knedlíky široké asi 2 cm.

  4. Pracovní plochu znovu pomoučíme a prsty opatrně vytvarujeme tenké placičky. Pokud se těsto lepí k prstům, poprášíme je trochu hrubou moukou.

  5. Švestky omyjeme, necháme okapat v sítu a vypeckujeme. Pak švestkami naplníme připravené bramborové placky a vytvarujeme knedlíky.

  6. Do kastrolu nalijeme dostatečné množství vody, lehce ji osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody dáme knedlíky a oheň ztlumíme. Zpočátku vařečkou promícháme, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu. Vaříme asi 5–7 minut podle velikosti.

  7. Mezitím v míse promícháme mák s cukrem. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou vařečkou a dáme do mísy. Servírujeme posypané mákem a přelité rozpuštěným máslem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (18.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dalamánky

Dalamánky

Peču je své rodince každý víkend. Alena Hanáková, Milovice n. Labem
Škola vaření /12.11.09
Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny s houbovou omáčkou

Lucie Zubatá, Vnorovy

Škola vaření /24.01.19
Zapečený kadeřávek

Zapečený kadeřávek

Edita Šímová, Praha

Škola vaření /28.01.18
Med z bezových květů

Med z bezových květů

Tradičně se používá při léčbě nachlazení a při onemocnění průdušek.

Veronika ...

Škola vaření /30.05.14
Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Rudolf Sekanina,

České Budějovice

Škola vaření /08.01.18
Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Termix můžeš zvolit, jaký jen chceš!

Věra Korzárová, Ostrov

Škola vaření /31.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu