Reklama
Sváteční koláčky
Fotogalerie:

Sváteční koláčky

Martina Antalová

Odolena Voda
Můžeš je nabídnout koledníkům.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • 250 g mouka hladká
  • 30 g cukr pískový
  • 1 vejce
  • na potření vejce
  • 100 ml mléko
  • 13 g droždí
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka sůl
  • dle chuti náplň do koláčů

Doba přípravy

Počet porcí

48

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, rozdrobíme droždí a vše zalijeme mlékem. Po chvíli přidáme ostatní suroviny, zaděláme těsto a necháme je vykynout.
  2. Pak z něj tvoříme malé kuličky, které naskládáme na plech s pečicím papírem.Malou skleničkou vtlačíme do kuličky důlek, dáme náplň, drobenku a okraje potřeme rozšlehaným vejcem.Pečeme v troubě na 170 °C přibližně 30 minut.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Když je omáčka moc tekutá, zahustíme ji světlou jíškou z mouky a másla. Jan ...
Škola vaření /14.11.17
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Na talíři vypadá úžasně, a ta chuť! Dýňovky patří u nás doma k těm ...
Škola vaření /27.09.12
Ovar s domácím jablečným křenem

Ovar s domácím jablečným křenem

Měkkoučkému a dobře ochucenému masu s křenem nikdo neodolá.

Lenka Novotná, Slavkov

Škola vaření /26.02.13
Vepřový bok v mrkvi

Vepřový bok v mrkvi

Levné a dobré jídlo, komu vadí tučný bůček, nahradí ho libovým pleckem.

...

Škola vaření /07.05.17
Vepřové ocásky na medu

Vepřové ocásky na medu

Podlijeme a pečeme hezky pomalu, aby vznikla hustá šťávička.

Monika Kubaříková, ...

Škola vaření /25.10.17
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama