Reklama
Šumavská vepřová pečeně s bosáky
Fotogalerie:

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Petra Šobrová
Petra Šobrová
Sušice

Česká klasika připravená trochu jinak, ale chutná stejně svěle.

Petra Šobrová, Sušice

Ingredience

  • 750 g vepřová plec
  • 500 g vepřový bůček uzený
  • 750 g zelí kysané
  • 1 cibule
  • 3 -4 stroužky česnek
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžíce máslo
  • podle chuti sůl a pepř
  • 800 g brambory
  • 3 lžíce mléko
  • 250 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5 - 6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme. Cibuli zpěníme na másle, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme polovinu zelí a naskládáme na něj na kostky nakrájené plecko. Osolíme a opepříme. Na maso naskládáme uzený bůček, nakrájený na plátky a celé prikryjeme opět zelím. Dáme péct do trouby na 180 °C a pečeme 90 minut. Po upečení maso ze zelí mužeme vyndat.

  2. Mezitím si připravíme bosáky. Polovinu brambor uvařených nejlépe den předem oloupeme, a nastrouháme na jemném struhadle. Druhou polovinu syrových brambor si okrájíme a také nastrouháme. Vodu z brambor vymačkáme a hned pokapeme mlékem, aby nezčernaly. Brambory smícháme dohromady, osolíme a spolu s moukou a vejcem vypracujeme husté těsto. Děláme menší kulaté knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10 - 15 minut. Uvařené knedlíky překrojíme  a můžeme podávat.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Michaela Havlásková, Ostrava
Škola vaření /01.06.18
‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

Pokud máme houby, můžeme je také přidat.
Běla Kotrbová, Hradec Králové
Škola vaření /23.12.09
Kapr namodro

Kapr namodro

Velká pochoutka, navíc zdravá úprava. 

Dominika Nová, Znojmo

Škola vaření /19.12.16
Jelítkový prejt se zelím

Jelítkový prejt se zelím

Mám nejraději poctivý domácí prejt. Není tak těžké si ho udělat.

Jana Svačinová, ...

Škola vaření /02.03.15
Špenát s mletým masem

Špenát s mletým masem

Jídlo mě naučila manželova maminka.
Stanislava Malcová, Velké Meziříčí
Škola vaření /12.01.12
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama