Reklama
Šumavská vepřová pečeně s bosáky
Fotogalerie:

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Petra Šobrová
Petra Šobrová
Sušice

Česká klasika připravená trochu jinak, ale chutná stejně svěle.

Petra Šobrová, Sušice

Ingredience

  • 750 g vepřová plec
  • 500 g vepřový bůček uzený
  • 750 g zelí kysané
  • 1 cibule
  • 3 -4 stroužky česnek
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžíce máslo
  • podle chuti sůl a pepř
  • 800 g brambory
  • 3 lžíce mléko
  • 250 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5 - 6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme. Cibuli zpěníme na másle, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme polovinu zelí a naskládáme na něj na kostky nakrájené plecko. Osolíme a opepříme. Na maso naskládáme uzený bůček, nakrájený na plátky a celé prikryjeme opět zelím. Dáme péct do trouby na 180 °C a pečeme 90 minut. Po upečení maso ze zelí mužeme vyndat.

  2. Mezitím si připravíme bosáky. Polovinu brambor uvařených nejlépe den předem oloupeme, a nastrouháme na jemném struhadle. Druhou polovinu syrových brambor si okrájíme a také nastrouháme. Vodu z brambor vymačkáme a hned pokapeme mlékem, aby nezčernaly. Brambory smícháme dohromady, osolíme a spolu s moukou a vejcem vypracujeme husté těsto. Děláme menší kulaté knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10 - 15 minut. Uvařené knedlíky překrojíme  a můžeme podávat.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

‚‚Randulcová‘‘ polévka

‚‚Randulcová‘‘ polévka

Je zajímavá díky své neobvyklé zavářce. Marcela Kalužná, Úpice
Škola vaření /20.08.09
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Linecké cukroví ve velikonočním stylu.


Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /06.04.17
Humrová pomazánka

Humrová pomazánka

Moje babička byla velmi společenská a pravidelné nedělní dýchánky u ní byly ...
Škola vaření /05.12.08
Kakaový beránek

Kakaový beránek

Kolem krku mu uvaž elegantní mašličku.


Tereza Neubauerová, Písek

Škola vaření /11.03.17
Plněný zelný list v rajské omáčce

Plněný zelný list v rajské omáčce

Připraveno podle receptu

Zity Matouškové z Pardubic

Škola vaření /03.02.18
Zapečené brambory

Zapečené brambory

To nejlepší může být úplně jednoduché.

Jana Kolouchová, Plzeň

Škola vaření /16.02.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama