Reklama
Šumavská vepřová pečeně s bosáky
Fotogalerie:

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Petra Šobrová
Petra Šobrová
Sušice

Česká klasika připravená trochu jinak, ale chutná stejně svěle.

Petra Šobrová, Sušice

Ingredience

  • 750 g vepřová plec
  • 500 g vepřový bůček uzený
  • 750 g zelí kysané
  • 1 cibule
  • 3 -4 stroužky česnek
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžíce máslo
  • podle chuti sůl a pepř
  • 800 g brambory
  • 3 lžíce mléko
  • 250 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5 - 6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme. Cibuli zpěníme na másle, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme polovinu zelí a naskládáme na něj na kostky nakrájené plecko. Osolíme a opepříme. Na maso naskládáme uzený bůček, nakrájený na plátky a celé prikryjeme opět zelím. Dáme péct do trouby na 180 °C a pečeme 90 minut. Po upečení maso ze zelí mužeme vyndat.

  2. Mezitím si připravíme bosáky. Polovinu brambor uvařených nejlépe den předem oloupeme, a nastrouháme na jemném struhadle. Druhou polovinu syrových brambor si okrájíme a také nastrouháme. Vodu z brambor vymačkáme a hned pokapeme mlékem, aby nezčernaly. Brambory smícháme dohromady, osolíme a spolu s moukou a vejcem vypracujeme husté těsto. Děláme menší kulaté knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10 - 15 minut. Uvařené knedlíky překrojíme  a můžeme podávat.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové koleno

Vepřové koleno

Výborné i s chlebem a jablečným křenem. Tamara Kondlerová, Šumperk
Škola vaření /13.10.16
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Dělám ho v říjnu, aby stihl odležet.
Ivana Bartušková, Luka
Škola vaření /20.02.12
Sirňačka

Sirňačka

Je to starý a poměrně neznámý recept.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /25.02.14
Závitky s pohankou

Závitky s pohankou

Místo prsou lze použít vykostěná stehna.

Helena Vebrová, Kolín

Škola vaření /29.10.13
Babiččiny placičky

Babiččiny placičky

Na této lahůdce jsem doslova vyrostla.
Beáta Gotwaldová,
Ostrava-Zábřeh
Škola vaření /12.01.09
Tvarohový mazanec

Tvarohový mazanec

U nás dodržujeme tradice, takže mazanec na velikonoční tabuli nikdy nechybí.


Aneta ...

Škola vaření /29.03.17
 

Nejnovější

Cuketové placičky s chilli

Cuketové placičky s chilli

Jana Kovářová, Ústí nad Labem
Za pár korun /19.11.18
Rajčatový tataráček

Rajčatový tataráček

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /19.11.18
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /19.11.18
Trnkové víno

Trnkové víno

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /19.11.18
Mexické grilované plněné papriky

Mexické grilované plněné papriky

Podle receptu

Dity Horákové z Plzně

Všehochuť /19.11.18
Sladké oříšky tety Marušky

Sladké oříšky tety Marušky

Andrea Janáková, Polička

Sladký život /19.11.18
Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...

Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama