Reklama
Reklama
Šumavská vepřová pečeně s bosáky
Fotogalerie:

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Petra Šobrová
Petra Šobrová
Sušice

Česká klasika připravená trochu jinak, ale chutná stejně svěle.

Petra Šobrová, Sušice

Ingredience

  • 750 g vepřová plec
  • 500 g vepřový bůček uzený
  • 750 g zelí kysané
  • 1 cibule
  • 3 -4 stroužky česnek
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžíce máslo
  • podle chuti sůl a pepř
  • 800 g brambory
  • 3 lžíce mléko
  • 250 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5 - 6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme. Cibuli zpěníme na másle, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme polovinu zelí a naskládáme na něj na kostky nakrájené plecko. Osolíme a opepříme. Na maso naskládáme uzený bůček, nakrájený na plátky a celé prikryjeme opět zelím. Dáme péct do trouby na 180 °C a pečeme 90 minut. Po upečení maso ze zelí mužeme vyndat.

  2. Mezitím si připravíme bosáky. Polovinu brambor uvařených nejlépe den předem oloupeme, a nastrouháme na jemném struhadle. Druhou polovinu syrových brambor si okrájíme a také nastrouháme. Vodu z brambor vymačkáme a hned pokapeme mlékem, aby nezčernaly. Brambory smícháme dohromady, osolíme a spolu s moukou a vejcem vypracujeme husté těsto. Děláme menší kulaté knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10 - 15 minut. Uvařené knedlíky překrojíme  a můžeme podávat.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémová polévka

Krémová polévka

Podávej s opečenou houskou. Alena Shejbalová, Praha
Škola vaření /21.03.15
Staročeské perníčky

Staročeské perníčky

Karolína Fialková, Litomyšl

Škola vaření /01.12.18
Houbovo-slaninové knedlíky

Houbovo-slaninové knedlíky

Houby máme doma rádi na všechny možné způsoby.

Eva Salajková, Kutná Hora

Škola vaření /27.04.15
Pečená kachní prsa

Pečená kachní prsa

Delikatesa, kterou si nedokážu odpustit.

Richard Ctibor, Kroměříž

Škola vaření /14.10.16
Malé domácí paštiky

Malé domácí paštiky

Je to poměrně pracná záležitost, se kterou si hraju, jen když mám dost času a – jak ...
Škola vaření /25.08.11
Knedlíky se slaninou

Knedlíky se slaninou

Rychlá, chutná a vydatná večeře.

Zdena Vondrová, Olomouc

Škola vaření /29.09.16
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama