Reklama
Štědrý kuba s houbami
Fotogalerie:

Štědrý kuba s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 500 g velkých krup
  • 150 g sušených hub
  • 4 lžíce sádla (pokud možno se škvarky)
  • dle chuti sůl, pepř, kmín a majoránka
  • 4 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Houby namočíme a v téže vodě je uvaříme a scedíme. 

  2. Přes noc namočíme kroupy v trojnásobném množství vody a druhý den je v osolené vodě uvaříme doměkka. Pak je přecedíme a propláchneme. 

  3. Na rozehřátém sádle se škvarky orestujeme vařené houby. Pokud nemáme sádlo se škvarky, dáme si vyškvařit kostky špeku.

  4. Houby osolíme, vmícháme rozetřený česnek, majoránku, pepř a kmín. Promícháme s kroupami a přendáme do pekáčku. Polijeme rozpuštěným sádlem a upečeme dokřupava, aby se vytvořila kůrčička. 

Tip redakce

Někdo má raději malé kroupy neboli lámanku. Majoránkou nešetři, pokud máš houby mražené, bude kuba ještě lepší. 

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí srdce na česneku

Krůtí srdce na česneku

Drůbeží vnitřnosti jsou oblíbeným pokrmem. Otto Plášek, Brno
Škola vaření /03.07.16
Pečínka z jehněčího

Pečínka z jehněčího

Velmi snadná příprava

Upečeno podle receptu Petry Komárkové z Chlumce nad Cidlinou

Škola vaření /10.02.18
Podvojanský zelbulgur

Podvojanský zelbulgur

Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

...
Škola vaření /20.02.14
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Husička s nádivkou

Husička s nádivkou

Nejlepší je s knedlíkem a se zelím.

Alena Sudová, Praha

Škola vaření /21.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu