Reklama
Šťavnatý tažený závin
Fotogalerie:

Šťavnatý tažený závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lída Holubová, Pelhřimov

Ingredience

  • 250  g hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce vlažné vody
  • 1,2  kg jablek
  • 1 citron
  • 2 lžíce skořice
  • 50  g rozinek
  • 70  g cukru
  • dle potřeby mouka na vál
  • 30  g másla
  • 100  g vlašských ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, soli, vejce, oleje a vody vypracujeme hladké vláčné těsto.

  2. Necháme ho 30 minut odpočinout. Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, polijeme citronovou šťávou a promícháme se skořicí, citronovou kůrou, rozinkami a cukrem.

  3. Na pomoučeném vále vyválíme tenký plát. Na plát těsta rozložíme jablkovou náplň, pokapeme ji rozehřátým máslem a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.

  4. Vytvarujeme závin a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

  5. Potřeme máslem a propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě při 180 °C asi 35 minut.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vločková polévka se zeleninou

Vločková polévka se zeleninou

Je sytá, moc dobrá a rychle hotová. V zimě je to vynikající snídaně. Renáta...
Škola vaření /20.02.12
Koprovka s vejcem

Koprovka s vejcem

Typicky česká hostina

Podle receptu Boženy Kolaříkové z Nymburka

Škola vaření /23.01.19
Malinový džem s vůní máty

Malinový džem s vůní máty

Podle receptu

Kateřiny Dolníčkové z Českého Krumlova

Škola vaření /28.06.18
Šťáva z bezinkových květů

Šťáva z bezinkových květů

Koláče pronikavě aromatických květů najdeš při každé procházce přírodou. Neváhej,...
Škola vaření /24.07.09
Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Marmeláda je příjemně nakyslá, na vdolečcích se skvěle doplňuje se šlehačkou. ...
Škola vaření /04.08.11
Bílé fazole s masem a zelím

Bílé fazole s masem a zelím

Moje babička byla nepřekonatelná kuchařka, od které mi chutnalo nejen sladké pečivo, ale...
Škola vaření /14.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu