Lída Holubová, Pelhřimov
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- špetka soli
- 2 vejce
- 3 lžíce oleje
- 4 lžíce vlažné vody
- 1,2 kg jablek
- 1 citron
- 2 lžíce skořice
- 50 g rozinek
- 70 g cukru
- dle potřeby mouka na vál
- 30 g másla
- 100 g vlašských ořechů
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z mouky, soli, vejce, oleje a vody vypracujeme hladké vláčné těsto.
-
Necháme ho 30 minut odpočinout. Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, polijeme citronovou šťávou a promícháme se skořicí, citronovou kůrou, rozinkami a cukrem.
-
Na pomoučeném vále vyválíme tenký plát. Na plát těsta rozložíme jablkovou náplň, pokapeme ji rozehřátým máslem a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.
-
Vytvarujeme závin a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Potřeme máslem a propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě při 180 °C asi 35 minut.