Reklama
Starodávné škvarkové koláčky
Fotogalerie:

Starodávné škvarkové koláčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Ingredience

  • 500 g hrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička cukru krupice
  • 40 g droždí
  • 3 vejce
  • 250 g škvarků
  • podle chuti sůl, kmín, hrubá sůl a pepř
  • 40 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Prosetou mouku dáme na vál. V mouce uděláme důlek, přidáme mléko, cukr i droždí a necháme vzejít kvásek.

  2. Přidáme 2 vejce, nahrubo posekané škvarky a sůl. Můžeme dochutit pepřem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po chvilce ho rozválíme na tenký plát, několikrát přeložíme a znovu vyválíme. Tento proces vícekrát opakujeme.

  3. Z tenkého rozváleného těsta vykrajujeme skleničkou koláčky. Můžou být různé velikosti. Přeneseme je na plech s pečicím papírem. Nožem uděláme do koláčků 2 zářezy ve tvaru kříže. Potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, pokmínujeme a posypeme hrubou solí a dáme péct do trouby.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Recept mám od své maminky a ta zase od té své. A nádivka se u nás opravdu nikdy dlouho ...
Škola vaření /03.04.17
Zapečené brambory s krupkami a zelím

Zapečené brambory s krupkami a zelím

Kroupy máme rádi a v této kombinaci jsou skvělé.

Doubravka Říhová, Tábor

Škola vaření /30.10.13
Dvojctihodné koláče

Dvojctihodné koláče

Spojení tvarohu a povidel je prostě skvělé!

Eva Lamačová, Brno

Škola vaření /08.11.17
Zelné noky

Zelné noky

Kdo má rád, může místo másla použít na polití domácí sádlo.

Hana ...

Škola vaření /11.01.16
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Má vynikající chuť, navíc pomáhá při kašli.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Škola vaření /08.09.11
Pučálka s perníkem

Pučálka s perníkem

Je to staré, dnes již skoro zapomenuté jídlo.

Jitka Valeriánová, Písek

Škola vaření /04.06.14
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama