Reklama
Starodávné škvarkové koláčky
Fotogalerie:

Starodávné škvarkové koláčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Ingredience

  • 500 g hrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička cukru krupice
  • 40 g droždí
  • 3 vejce
  • 250 g škvarků
  • podle chuti sůl, kmín, hrubá sůl a pepř
  • 40 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Prosetou mouku dáme na vál. V mouce uděláme důlek, přidáme mléko, cukr i droždí a necháme vzejít kvásek.

  2. Přidáme 2 vejce, nahrubo posekané škvarky a sůl. Můžeme dochutit pepřem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po chvilce ho rozválíme na tenký plát, několikrát přeložíme a znovu vyválíme. Tento proces vícekrát opakujeme.

  3. Z tenkého rozváleného těsta vykrajujeme skleničkou koláčky. Můžou být různé velikosti. Přeneseme je na plech s pečicím papírem. Nožem uděláme do koláčků 2 zářezy ve tvaru kříže. Potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, pokmínujeme a posypeme hrubou solí a dáme péct do trouby.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pavlína Kadlecová, Sepekov
Škola vaření /29.03.18
Vánočka

Vánočka

Ještě před vložením do trouby můžeme vánočku zpevnit špejlemi, které zafixují její...

Škola vaření /30.11.16
Kapr pečený na cibuli

Kapr pečený na cibuli

Další recept na nejoblíbenější českou rybu.


Anna Šušláková, Most

Škola vaření /19.03.17
Bulky s česnekem

Bulky s česnekem

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Škola vaření /07.02.18
Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kupuj jen český mák.

Kamila Eflerová, Brna


Škola vaření /29.10.18
Šátečky s tvarohem

Šátečky s tvarohem

Markéta Slámová, Karviná

Škola vaření /29.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu