Reklama
Staročeský houbový kuba
Fotogalerie:

Staročeský houbový kuba

Brigita Sováková

Milevsko

Staré rodinné tradice poctivě dodržujeme.

Brigita Sováková, Milevsko

Ingredience

  • 400 g ječné kroupy
  • 70 g sušené houby
  • 2 cibule
  • 100 g sádlo
  • 5 stroužků česnek
  • 1 lžička drcený kmín
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • 3 lžičky majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kroupy propláchneme a namočíme přes noc do vody, stejně tak i sušené houby. Druhý den kroupy i houby uvaříme ve slané vodě doměkka, trvá to asi 20 minut. Pak je scedíme a necháme okapat. Houby též scedíme a přebytečnou vodu vymačkáme.

  2. krok2

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, na něm dozlatova opečeme cibuli, přidáme kmín, houby a krátce společně podusíme. Potom přidáme kroupy, rozdrcený česnek, sůl, pepř a majoránku.

  3. Vše řádně zamícháme a přendáme do pekáčku nebo do misky, kterou jsme předem vymazali sádlem. Dáme zapéct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 20 minut.

Pošli recept! 12/2013 (4.11.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové taštičky  s ořechy

Tvarohové taštičky s ořechy

Dělávala mi je moje polská babička. Alexandra Prokopová, Semily
Škola vaření /16.10.16
Rohlíčky

Rohlíčky

Dalila Mochalová, Liberec

Škola vaření /09.03.18
Vydatný bažantí kaldoun

Vydatný bažantí kaldoun

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.11.18
Vepřové ocásky na medu

Vepřové ocásky na medu

Podlijeme a pečeme hezky pomalu, aby vznikla hustá šťávička.

Monika Kubaříková, ...

Škola vaření /25.10.17
Třešňová žemlovka

Třešňová žemlovka

Třešně si začátkem léta ráda užívám a snažím se ob­je­vovat nové ...
Škola vaření /19.10.09
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Marie Dlesková, Klamoš

Škola vaření /19.09.19
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama