Reklama
Staročeský houbovec
Fotogalerie:

Staročeský houbovec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento zajímavý recept pochází z Podkrkonoší.
Inka Lacinová, Praha

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 3 lžíce dětská krupička
  • 1 hrst sušené houby
  • 50 g sušené meruňky
  • 100 g rozinky
  • 100 g vlašské ořechy
  • 4 vejce
  • perník na strouhání
  • trocha cukru moučky
  • cukrový sirup

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka a krupičky uvaříme kaši. Houby namočíme, uvaříme doměkka a nasekáme
    nadrobno. Meruňky, rozinky a ořechy také nasekáme. Vše smícháme s kaší, přidáme vývar z hub a rozšlehaná vejce.

  2. Pekáček vyložíme pečicím papírem a vlijeme do něj směs. Na povrch nastrouháme
    perník. Pečeme při 170 °C asi 40 minut. Před podáváním lehce pocukrujeme
    a pokapeme sirupem.

Pošli recept! 12/2014 (21.10.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny. Katka Hrabáková, Příbram
Škola vaření /19.10.17
Borůvkové dukátky

Borůvkové dukátky

Jsou výborné i s malinovým přelivem.

Silvie Voříšková, Pardubice

Škola vaření /28.08.16
Masovo-zeleninová pomazánka

Masovo-zeleninová pomazánka

Je vynikající na topinky.

Veronika Mikleová, Nitra

Škola vaření /11.02.16
Vepřové kapsy se zelím

Vepřové kapsy se zelím

Chlebové kůrky suším do zásoby a zahušťuji jimi omáčky, guláše ...

Škola vaření /11.02.15
Zadělávaná slepice

Zadělávaná slepice

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /01.03.19
Králík na pepři

Králík na pepři

Nejlepší je samozřejmě domácí.

Josef Bartušek, Bítovčice

Škola vaření /09.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu